Educatie


Wat doen wij als waterschap? Dat laten we je graag zien tijdens een excursie op de rioolwaterzuivering en/of het gemaal. Meer over het extreme weer met droogte en dan weer stortbuien leer je tijdens het spannende escapespel Kraak de Klas. Leerlingen uit groep 8 of 1e en 2e klas middelbare school gaan in groepjes met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste de code en opent de kist?

Excursie met je klas

Ben je als leerkracht bezig met het thema water? Wil je kinderen laten zien hoe een rioolzuivering of gemaal werkt? Plan dan een excursie met rondleiding.

Let op: in verband met het coronavirus (COVID-19) is door waterschap Aa en Maas besloten om dit jaar (2021) geen excursies plaats te laten vinden.

Excursie boeken

Escapespel over klimaat

Speel het escapespel ‘Kraak de Klas: Klimaatzorgen in Nederland’ in één (aardrijkskunde)lesuur in de klas. Leerlingen uit groep 8 of 1e en 2e klas middelbare school leren spelenderwijs over klimaat en water en gaan in groepjes met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste de code en opent de kist?

Escapespel reserveren

Educatie voor middelbare scholen

WaterWise is een website vol filmpjes, games en andere interactieve elementen. Op WaterWise ontdekken leerlingen alles over waterbeheer in hun buurt en de rol van de waterschappen: van de gevolgen van zeespiegelstijging voor ons laaggelegen land, tot de zorg voor schoon en voldoende water. De module is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo en havo/vwo. De inhoud sluit aan bij bijvoorbeeld het vak aardrijkskunde.

Ga naar WaterWise

Educatie voor basisscholen

Droppie Water leert basisschoolleerlingen door het doen van spelletjes en oefeningen over het werk dat de waterschappen doen. Voor verschillende groepen binnen het basisonderwijs zijn er lesmodules ontwikkeld. Zo leren kinderen aan de hand van klikplaten, filmpjes, foto’s en spelletjes over schoon, veilig en voldoende water. Droppie Water heeft ook een webshop met lespakketten, spelletjes, boekjes en meer.

Ga naar Droppie Water

Vragen? Wij helpen je graag!

Hier kun je je inschrijven voor een (of meerdere) van onze nieuwsbrieven. Vink aan welke nieuwsbrief je wil ontvangen.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Kies een nieuwsbrief