Educatie


Meer weten over klimaat, waterdiertjes of bijvoorbeeld onze zuiveringen?  Alles over het extreme weer met droogte en dan weer stortbuien leer je tijdens het spannende escapespel Kraak de Klas. Leerlingen uit groep 8 of 1e en 2e klas middelbare school gaan in groepjes met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste de code en opent de kist? Meer weten over waterdiertjes en waterkwaliteit. Ga dan waterdiertjes vangen.

Escapespel over klimaat

Speel het escapespel ‘Kraak de Klas: Klimaatzorgen in Nederland’ in één (aardrijkskunde)lesuur in de klas. Leerlingen uit groep 8 of 1e en 2e klas middelbare school leren spelenderwijs over klimaat en water en gaan in groepjes met elkaar de strijd aan. Wie kraakt als eerste de code en opent de kist?

Escapespel reserveren

Escapespel over een rioolwaterzuivering

Kraak de Klas ‘Een verstopping op de rioolwaterzuivering’ is een escapespel voor onderbouwklassen van het voorgezet onderwijs en eventueel voor groep 8. Met dit spel geef je een creatieve invulling aan biologie of aardrijkskunde.

Escapespel reserveren

Waterdiertjes vangen

Ben jij nieuwsgierig naar wat er onder water leeft? Ga dan op stap met een schepnet en ontdek het waterleven in jouw buurt! Bovendien help je ons met het in kaart brengen van de waterkwaliteit in onze slootjes.

Meer informatie over waterdiertjes vangen

Excursie met je klas (voorlopig niet mogelijk)

Ben je als leerkracht bezig met het thema water? Wil je kinderen laten zien hoe een rioolzuivering of gemaal werkt? Plan dan een excursie met rondleiding.

Let op: Het is voorlopig niet mogelijk om een excursie aan te vragen. Zodra we meer weten, lees je hierover op de pagina Excursie.

Educatie voor middelbare scholen

WaterWise is een website vol filmpjes, games en andere interactieve elementen. Op WaterWise ontdekken leerlingen alles over waterbeheer in hun buurt en de rol van de waterschappen: van de gevolgen van zeespiegelstijging voor ons laaggelegen land, tot de zorg voor schoon en voldoende water. De module is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo en havo/vwo. De inhoud sluit aan bij bijvoorbeeld het vak aardrijkskunde.

Ga naar WaterWise

Educatie voor basisscholen

Droppie Water leert basisschoolleerlingen door het doen van spelletjes en oefeningen over het werk dat de waterschappen doen. Voor verschillende groepen binnen het basisonderwijs zijn er lesmodules ontwikkeld. Zo leren kinderen aan de hand van klikplaten, filmpjes, foto’s en spelletjes over schoon, veilig en voldoende water. Droppie Water heeft ook een webshop met lespakketten, spelletjes, boekjes en meer.

Ga naar Droppie Water

Watertafel reserveren

Reserveer de watertafel via communicatie@aaenmaas.nl en laat kinderen zien wat ze kunnen doen om wateroverlast te voorkomen. Met de watertafel zien kinderen hoe een extreme bui voor wateroverlast zorgt. Spelenderwijs leren ze wat je kunt doen om droge voeten te houden. Door stenen te vervangend door groen, groene daken en een sloot aan te leggen, zien ze het water op deze watertafel verdwijnen. Gegarandeerd succes!

Vragen? Wij helpen je graag!

Nieuwsbrief voor scholen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Kies een nieuwsbrief