Kaartspel Duurzame Dilemma's


Met Duurzame Dilemma’s geef je op prikkelende en interactieve manier aandacht aan klimaatkeuzes en duurzame acties in het dagelijks leven en uitdagingen door klimaatverandering. Voor alle klassen in het voortgezet onderwijs, ongeacht het niveau. Alleen beschikbaar voor scholen in ons werkgebied.

Waarover gaat het kaartspel?

Het kaartspel draait om duurzame acties in het dagelijks leven en uitdagingen die we hebben door klimaatverandering. Hoe passen we onze omgeving aan op de steeds hetere zomers en vaker voorkomende piekbuien? Ieder kaartje uit het kaartspel geeft een voorbeeld van een duurzame actie of klimaatkeuze.

Hoe werkt het kaartspel?

Twee (groepen) spelers gaan de strijd aan en kiezen de meest duurzame actie uit twee kaarten. Een waar dilemma, want wat is duurzamer: korter douchen of met het ov naar je werk; seizoensproducten kopen of terrastegels verwijderen? Het antwoord staat op de achterkant van de kaarten. De winnaar is diegene die de meeste keren de duurzaamste actie heeft aangewezen en daarmee de meeste kaarten heeft verzameld.

Voor wie?

Voor alle klassen in het voortgezet onderwijs, ongeacht het niveau. Let op: we reiken het kaartspel alleen uit aan scholen in ons werkgebied.

Aansluiting op curriculum

Duurzame Dilemma's sluit inhoudelijk aan bij het vak Aardrijkskunde. Het kaartspel is een verdieping op de thema's duurzaamheid en klimaatverandering en geeft leerlingen voorbeelden uit de praktijk. Zo leren hoe ze zelf hun steentje kunnen bijdragen in hun eigen omgeving.

Begeleiding

Docenten begeleiden het spel zelfstandig in de klas aan de hand van onze lesbrief.

Tijdsduur

Het spel is in een lesuur te spelen.

Interesse?

Vraag een gratis kaartspel aan. Mail naar: communicatie@aaenmaas.nl.