Excursie naar een rioolwaterzuivering


Meer weten over hoe een rioolwaterzuivering werkt? Kom dan langs voor een rondleiding op een van onze zuiveringen. Basisscholen, verenigingen, bedrijven, studenten en andere belangstellenden zijn welkom. Let op: je kunt op dit moment alleen excursies in Aarle-Rixtel en Dinther aanvragen. We informeren je op deze pagina als we ook bij andere zuiveringen starten.

Excursie naar een rioolzuivering

Je bent welkom op een van onze zuiveringen. We geven rondleidingen aan groepen van minimaal 10 tot maximaal 30 personen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Waarover gaat de rondleiding

Tijdens je bezoek vertellen we je hoe onze rioolwaterzuivering werkt. Van het vieze afvalwater dat onze rioolzuivering binnen stroomt tot het gezuiverde, schone water dat weer terug de natuur in gaat. Alle processen die daarbij nodig zijn komen aan bod.

Programma rondleiding

We starten binnen met koffie, thee en/of limonade en leggen dan uit via welke stappen we rioolwater zuiveren. Daarna gaan we naar buiten waar we tijdens een wandeling over het terrein laten zien waar de verschillende processen plaatsvinden.

Voor wie

Voor leerlingen vanaf groep 7 en volwassenen.

Begeleiding

Bij bezoeken van scholieren (groep 7 en 8) moeten er minimaal twee volwassen begeleiders meekomen.

Tijdsduur

Een excursie duurt 1,5 uur tot 2 uur.

Wanneer

De excursies zijn het hele jaar door tijdens werkdagen. In de winter kan de rondleiding buiten vanwege weersomstandigheden in aangepaste vorm plaatsvinden.

Kosten

Er zijn geen kosten aan de rondleiding verbonden.

Locaties

Let op: je kunt op dit moment alleen excursies aanvragen op onze zuiveringen in Aarle-Rixtel en Dinther. We informeren je op deze pagina als we ook bij weer op onze andere zuiveringen starten met rondleiden.

Excursie op een rioolwaterzuivering.

Interesse?

Vraag een excursie minimaal twee weken van tevoren aan. Dat kan via onderstaand reserveringssysteem. Let op: zwangere vrouwen raden we af naar een zuivering te komen.

Excursie aanvragen of andere vragen?

Stuur een mailtje naar:

E-mail
communicatie@aaenmaas.nl