Wateroverlast op de watertafel


Het klimaat verandert. Langere periodes van droogte en warmte wisselen af met korte, hevige piekbuien. Met de watertafel zien kinderen en volwassenen hoe een extreme bui voor wateroverlast zorgt. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze droge voeten houden en hittestress verminderen.

Hoe werkt de watertafel?

De watertafel is een ministad met veel verharde oppervlakten en weinig groen. Door een hevige regenbui (een flinke plens water uit een gieter) ontstaat er wateroverlast in de stad. Door water op te vangen, te bergen en af te voeren, krijgen de inwoners van de stad weer droge voeten. Deelnemers aan de watertafel leggen tuinen, groene daken en een waterberging aan, ze graven sloten en vervangen asfalt door grasbetontegels. Met het gemaal voeren ze water af.

Voor wie?

Voor leerlingen vanaf de bovenbouw basisschool en volwassenen.

Waar te gebruiken

Bij droog weer kan de watertafel buiten staan. Staat de watertafel binnen, zorg dan voor een ruimte waarin de vloer nat mag worden.

Afmetingen

De afmetingen van de watertafel zijn: 130 x 70 x 10 cm (lxbxh). Bij de watertafel horen twee kisten van elk 60 x 25 x 20 cm (lxbxh)

Vervoer

De watertafel past achter in een auto, op de (ingeklapte) achterbank.

Begeleiding

De watertafel is in te zetten met en zonder begeleiding. Begeleiding heeft absoluut meerwaarde. Met hulp van de handleiding kun je het verhaal bij de watertafel vertellen.

Tijdsduur

Binnen een (les)uur kunnen leerlingen alle maatregelen op de watertafel nemen. Op een event is de watertafel doorlopend te gebruiken.

Reserveren

Wil je de watertafel reserveren? Doe een aanvraag via ons formulier hieronder.

Watertafel reserveren

Watertafel.

Vragen? Wij helpen je graag!

Stuur een mailtje naar:

E-mail
communicatie@aaenmaas.nl