Nieuwsservice 18 mei 2023


logo-header
Nieuwsservice 18 mei 2023

Natuurvriendelijke inrichting voor Snelleloop in Milheeze

snelleloop bosbeek 2

Op diverse plekken in ons werkgebied richten we beken en sloten natuurvriendelijker in. Dat doen we om de waterkwaliteit en de biodiversiteit te verbeteren, onder meer vanuit Europese richtlijnen. Zo rondden we onlangs werkzaamheden bij de Snelleloop in Milheeze af. We legden er een bosbeek aan: niet alleen nuttig, ook mooi om te zien.

Ontwerp-projectplan Slievense Loop ter inzage

AA_2022_005_SL (1)

Vorig jaar legden we samen met gemeente Someren nieuwe waterbassins aan bij de Slievense Loop om de wateroverlast voor de wijk Someren-Noord te verminderen. Nu ligt het ontwerp-projectplan ter inzage om de wateroverlast in het landelijk gebied rondom de beek tegen te gaan. Belangstellenden met vragen over het plan zijn van harte welkom bij de inloopbijeenkomst op 22 mei 2023 in De Ruchte te Someren.

Herinrichting natuurgebied 't Gulden Land van start

HERSTEL GULDEN AA 2023-05-08 Henk v Dijk bor (26)

Samen met gemeente Helmond en gemeente Laarbeek werken we aan de herinrichting van ‘t Gulden Land. Op donderdag 11 mei gaven onze dagelijks bestuurder Peter van Dijk, wethouder Arno Bonte (gemeente Helmond) en wethouder Joan Briels (gemeente Laarbeek) met een openingshandeling het startsein voor de uitvoering van het eerste deelproject Beekherstel Gulden Aa.

Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder (15-16 jaar) waterschap Aa en Maas! Volg jij Julia op?

2023-5-17-jeugdwaterschap

Duik jij graag een nieuw avontuur in? Ben jij 15 of 16 jaar, woon je in ons werkgebied en wil je meer leren over de waterwereld? Dan ben je bij ons waterschap aan het juiste adres! We zoeken een opvolger voor onze vorige jeugdbestuurder Julia Goets. Als jeugdbestuurder vertel je jongeren de komende 2 jaar over ons werk, bijvoorbeeld via social media. Ook ga je 4 keer per jaar een weekend op pad met het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. Interesse? Laat het ons dan weten!

Vacature: Communicatieadviseur & communicatiemedewerker

2023-5-18-communicatie-vacatures

Weersextremen. Watertekort. Wateroverlast. De waterschapswereld staat bol van uitdagingen en bij de aanpak daarvan is heldere communicatie essentieel. Als communicatieadviseur en online communicatiemedewerker ben jij dan ook onmisbaar voor ons waterschap. Binnen team communicatie zoeken we maar liefst twee nieuwe collega's!

Bezoek zondag 28 mei gratis ons gemaal Van Sasse

2023-5-17-gemaal-van-sasse

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. De komende periode stellen we gemaal Van Sasse in Grave op een aantal zondagen gratis open voor publiek. Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een Efteling-waardige virtuele expositie! Kom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Video terugblik open dag Oijen

2023-5-16-terugblik-open-dag

Dit voorjaar organiseerden we een open dag op onze rioolwaterzuivering in Oijen. We organiseren open dagen om inwoners mee te nemen in onze waterwereld. We laten zien wat voor werk we doen en wat het belang van ons werk is. Tijdens de open dag konden bezoekers zelf ervaren waar onze collega's dagelijks mee bezig zijn. Nogmaals bedankt voor jullie komst!

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.