Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder (15-16 jaar) waterschap Aa en Maas! Volg jij Julia op?


17 mei 2023

Duik jij graag een nieuw avontuur in? Ben jij 15 of 16 jaar, woon je in ons werkgebied en wil je meer leren over de waterwereld? Dan ben je bij ons waterschap aan het juiste adres! We zoeken een opvolger voor onze vorige jeugdbestuurder Julia Goets. Als jeugdbestuurder vertel je jongeren de komende 2 jaar over ons werk, bijvoorbeeld via social media. Ook ga je 4 keer per jaar een weekend op pad met het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. Interesse? Laat het ons dan weten!

Wat doet een jeugdbestuurder?

Onze oud-jeugdbestuurder Julia vertelt er enthousiast over: “Als jeugdbestuurder betrek je jongeren bij het werk van het waterschap. Dat doe je bijvoorbeeld door berichten op Instagram en Facebook te plaatsen waarin je vertelt hoe je kan bijdragen aan schoon, voldoende en veilig water. Zo heb ik bijvoorbeeld Julia’s lessen gemaakt. Verder help je mee tijdens evenementen van het waterschap en ga je af en toe op pad met een bestuurslid of andere waterschappers. Daar maak je ook berichtjes van voor social media. En je neemt deel aan de superleuke en leerzame weekenden met jeugdbestuurders uit het hele land. Die had ik niet willen missen!” Bekijk de video van Julia, waarin ze vertelt over haar ervaring als jeugdbestuurder, hieronder.

Waarom jeugdbestuurder worden?

“Omdat het een super ervaring is!”, zegt Julia vrolijk. “Toen ik begon, wist ik niets over water en het waterschap. Maar ik vind het zo interessant dat ik zelfs Watermanagement aan het Yuverta ben gaan studeren. Het speelt ook erg, met de droogte tijdens de laatste zomers en nu met een hele natte lente. Het jeugdwaterschap heeft mij zoveel geleerd. Niet alleen over water en hoe je jongeren hierover aan het denken zet, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb mezelf leren presenteren en veel mensen leren kennen. Ik ben echt blij dat ik jeugdbestuurder ben geweest. Ik zou deze kans niet laten lopen!”

Jeugdbestuurders waterschappen.

Ben jij onze nieuwe jeugdbestuurder?

We zoeken een enthousiaste, leergierige, ondernemende en sociale jeugdbestuurder van 15 of 16 jaar die in ons werkgebied woont. Je wilt meer leren over water en het waterschap. En je vindt het leuk om aan andere jongeren uit te leggen wat wij doen en hoe ze bewust met water omgaan. Of je dat nu doet via een presentatie in je klas, op social media of op een andere manier. Je hebt er zin in en komt zelf met ideeën. Niet onbelangrijk, weet dat het om een onbetaalde functie gaat. Je ontvangt wel reis- en onkostenvergoeding.

Interesse?

Wil jij onze nieuwe jeugdbestuurder worden? Stuur een korte mail met je gegevens en motivatie naar communicatie@aaenmaas.nl. We horen graag waarom jij onze nieuwe jeugdbestuurder wil zijn en welke ideeën je hebt om jongeren water- en klimaatbewuster te maken.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice