Nieuwsservice 2 maart 2023


logo-header
Nieuwsservice 2 maart 2023

De waterdilemma's van de waterschapsverkiezingen

2023-2-7-stemmen-omslag

De waterschapsverkiezingen staan voor de deur. Dit betekent dat iedereen van 18 jaar of ouder op 15 maart mag stemmen voor het bestuur van het waterschap. En er valt echt iets te kiezen. Daarom brengen we in deze campagnetijd de waterdilemma’s onder de aandacht. Door te stemmen, oefen je invloed uit op de keuzes die gemaakt worden.

Documentaireserie over verwoestende effect van droogte in Brabant

Droogte in Brabant

Op donderdag 2 maart start de documentaire ‘Droogte in Brabant’ op Omroep Brabant. In de negendelige serie wordt het verwoestende effect van droogte in beeld gebracht. Inwoners, organisaties en overheden laten zien hoe ze water langer vasthouden. Droogte in Brabant is vanaf donderdagmiddag 2 maart te zien op Omroep Brabant. Met elke week een nieuwe aflevering om 17.00 uur.

Droge februarimaand: Waterbericht februari 2023

Foto bij waterbericht februari 2023

Februari was een zeer droge maand. In tegenstelling tot januari viel er in februari nauwelijks regen. We hebben er alles op ingezet om het water wat viel in januari vast te houden en in de ondergrond te laten trekken. Door het uitblijven van regen in februari zien we momenteel dat de grondwaterstanden snel aan het zakken zijn. Wat dit betekent en hoe het watersysteem er verder voorstaat, lees je in dit waterbericht.

Bezoek onze stand op 4 maart tijdens Open Dag provinciehuis

Open_dag_provincie_Brabant

Zaterdag 4 maart opent de provincie haar deuren. Alle Brabanders, jong en oud, zijn van harte welkom in het provinciehuis vanaf 10.00 - 16.00 uur. De open dag staat in het teken van de verkiezingen van 15 maart 2023. Tijdens de dag is er veel te doen en te beleven. De Brabantse waterschappen zijn tijdens deze open dag ook aanwezig met een gezamenlijke stand in het provinciehuis.

Onze procesoperator Joost van Erp (23 jaar) geëindigd bij de laatste 10 kandidaten voor Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023!

Joost van Erp_2

Onze procesoperator Joost van Erp (23 jaar) heeft dit jaar mee mogen strijden bij de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 met als thema Pionieren. Daar zijn we als organisatie mega trots op! FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk reikt ieder jaar de prijs Jonge Ambtenaar van het Jaar uit. Dit jaar staat in teken van het vertellen van de pioniersverhalen. Cliché maar waar: Voor ons is Joost al een winnaar! In dit nieuwsbericht lees je de reactie van Joost op deze nominatie en het verloop van de verkiezing.

Zaterdag 11 maart open dag rioolwaterzuivering Oijen: Kom, doe en beleef tijdens de Waterdag

kinderen-op-bezoek-bij-rioolwaterzuivering_1

Wil jij weten wat er gebeurt met het water als jij de wc doortrekt? Kom dan op zaterdag 11 maart van 12.00-17.00 uur naar onze open dag op de rioolwaterzuivering in Oijen. Een leuk en leerzaam uitje met activiteiten voor alle leeftijden. Meld je tijdens deze Waterdag aan voor een rondleiding langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering. Leer meer over nieuwe technieken waarmee we medicijnresten uit het afvalwater halen en ontdek wat er leeft in het water. Of knutsel waterdieren met de Afvaljuf.

Transportleiding rioolwaterzuivering Asten met succes verlegd, verlengd en verbeterd

Asten riool_2

Samen met aannemer Vissers Ploegmakers startten we in de zomer van 2022 een traject om het gezuiverde water (effluent) van de rioolwaterzuivering Asten aan de Waardjesweg te verbeteren. Vorige week legden we de laatste hand aan deze werkzaamheden. Deze zijn nu afgerond. Doordat we de riooltransportleiding tot de rioolwaterzuivering verlengden, voorkomen we stankoverlast aan de Albert van Cuijckstraat. Daarnaast zorgden we ervoor dat de betonnen leiding weer heel wat jaren mee kan.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.