Onze procesoperator Joost van Erp (23 jaar) geëindigd bij de laatste 10 kandidaten voor Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023!


28 februari 2023

Onze procesoperator Joost van Erp (23 jaar) heeft dit jaar mee mogen strijden bij de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 met als thema Pionieren. Daar zijn we als organisatie mega trots op! FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk reikt ieder jaar de prijs Jonge Ambtenaar van het Jaar uit. Dit jaar staat in teken van het vertellen van de pioniersverhalen. Cliché maar waar: Voor ons is Joost al een winnaar!

En zoals Joost zelf schrijft:

“Dat was het dan! Op 10 januari ben ik verrast met de boodschap dat ik was genomineerd voor deze verkiezing. Met meteen een eerste opdracht: Maak een videoboodschap waarin je vertelt wie je bent, wat je sterke punten zijn, waarom je een pionier bent en waarom JIJ deze titel moet winnen. Deze video werd met succes ontvangen, want ik was door naar de volgende ronde!

Vervolgens op 27 januari een workshop Schrijven mogen volgen in Hilversum, om een perfecte congres-speech op papier te zetten. Tijdens de selectiedag op 24 februari moest ik deze speech geven in Helmond.

Tijdens deze selectiedag heb ik naast de speech verschillende juryleden mogen vertellen over mijn functie als procesoperator, mijn sterke punten, ervaringen en onze mooie organisatie.
Tevens ook mooi een stukje bewustwording terug te zien in hun ogen wanneer je uitlegt wat er allemaal op een rioolwaterzuivering gebeurd.

Ook hebben we met de hele groep nog een gezamenlijke opdracht uitgevoerd en een persoonlijke pitch opgenomen (voor het geval je in de top 3 eindigde ) om mensen te overtuigen op jou te stemmen. Daarnaast hebben we mooie portretfoto's geschoten als aandenken en natuurlijk afgesloten met een welverdiende borrel!

Met trots kan ik jullie vertellen dat ik het tot de top 10 geschopt heb. Al met al een prachtige ervaring. Ik heb ontzettend veel geleerd en geweldige mede-jonge ambtenaren ontmoet. Met stuk voor stuk passie voor hun werk.

Enorm bedankt aan iedereen die me tijdens deze campagne heeft geholpen, de leuke berichten die ik heb mogen ontvangen en de nieuwe mensen waarmee ik in contact ben gekomen!”

Joost van Erp bij laatste 10

Ben je benieuwd wie uitgeroepen wordt tot de Ambtenaar van het Jaar?

De winnaar wordt op 23 maart bekendgemaakt in de finale in de Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Futur.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice