Onze procesoperator Joost van Erp zit bij de laatste 10 kandidaten voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023!


30 januari 2023

Onze procesoperator Joost van Erp (23 jaar) zit bij de laatste 10 kandidaten voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023. Daar zijn we als organisatie mega trots op! FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk reikt ieder jaar de prijs Jonge Ambtenaar van het Jaar uit. Dit jaar staat in teken van het vertellen van de pionierverhalen. Voor ons is Joost al een winnaar!

Joost is 23 jaar jong en komt uit Lith. Gelegen aan de Maas waar hij zoals hij zelf zegt “de resultaten van zijn werk letterlijk voorbij ziet stromen". Joost begon als stagiair bij Waterschap Aa en Maas tijdens zijn opleiding procestechniek en heeft inmiddels uitgebreide techniek afvalwater zuiveren gehaald en is in zijn vrije tijd ook nog bezig met de opleiding Vapro-C.

In deze video vertelt Joost over zijn dagelijkse werkzaamheden en verantwoordelijkheden op de zuivering in Oijen. En de renovatie die hij heeft mogen begeleiden.

Een collega nomineerde Joost: "Het voelt voor mij als een enorme eer en waardering voor mijn werk."

Wij wensen de andere 9 kandidaten natuurlijk ook heel veel succes toe bij deze verkiezing

  • Chiel Mensink, van de Gemeente Haaksbergen
  • Hanane El Hadouchi van de Gemeente Amsterdam
  • Jorrit Timmers, van het Hoogheemraadschap van Rijnland
  • Anne Berends, van het Ministerie van Defensie
  • Eline van Weelden, van de Gemeente Rotterdam
  • Coen van Tuijl, van Rijkswaterstaat
  • Liza Zobdeh, van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Femke Smit, van de Gemeente Kampen
  • Koen Vosmeijer, van de Gemeente Rheden

Verdere verloop van de verkiezing

De top 10 is door naar ronde 2. De tweede ronde bestaat uit een workshop ‘’Schrijven’’, georganiseerd door de Bestuursacademie Nederland, en een selectiedag bij Driessen. De workshop biedt handvatten voor de schrijfopdracht van deze ronde. Tijdens de selectiedag voeren de kandidaten verschillende (groeps)opdrachten uit. Na de selectiedag bepaalt een jury op basis van de schrijfopdracht en de (groeps)opdrachten op de selectiedag, wie de 3 finalisten zijn. De kandidaten horen dit op 1 maart. Tijdens de 3e en meteen beslissende ronde wordt bepaald wie de Jonge ambtenaar van het jaar 2023 is. De verkiezingsavond van de jonge ambtenaar van het jaar verkiezing vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht op 23 maart.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice