Bezoek 8 oktober de duurzame inspiratie- en doemarkt bij natuurcentrum en stadsboerderij de Elzenhoek in Oss


4 oktober 2023

Op zondag 8 oktober is het de nationale Dag van de Duurzaamheid. Bij natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek in Oss vieren ze dat met een duurzame inspiratie- en doemarkt voor kinderen én ouders en wij zijn er bij!

Van 12.00 tot 16.00 uur staan wij op de markt met onze klimaat Kate. In en rondom de Kate kun je leren wat je allemaal kunt doen om je huis en tuin klimaatbestendig te maken. Kinderen kunnen een filmpje bekijken met Niek Roozen die vertelt hoe een waterzuivering werkt. Verder geven wij informatie over onze subsidies voor klimaatbestendige maatregelenbiodiversiteit en recreatie, educatie en participatie.

Kliederen én leren aan de watertafel

Onze watertafel is een ministad met veel verharde oppervlakten en weinig groen. Jij mag hem eerst laten overstromen door een plensbui! Daarna gaan we samen kijken hoe we de stad kunnen verbeteren zodat we droge voeten houden. Je leert hoe je water kunt afvoeren of opvangen. We gaan groene daken aanleggen en asfalt vervangen door iets groens. En je ziet waarom het beter is om hier en daar een tegeltje te wippen en plantjes in je tuin te zetten.

De watertafel op onze open dag in Oijen.

Nog veel meer te doen

Er is nog veel meer te doen en inspiratie te halen tijdens deze dag. Terwijl kinderen zich vermaken kunnen (groot) ouders struinen langs de kramen en inspiratie opdoen om thuis praktisch aan de slag te gaan met duurzaamheid. Zo ontdek je hoe je je tuin makkelijk kunt vergroenen, waar je in je huis nog energie kunt besparen, welke besparingsmaatregelen je kunt nemen en hoe leuk en makkelijk het is om zelf duurzame keuzes te maken. Klik voor meer info op onderstaande button.

Meer info op de website van De Elzenhoek

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice