Subsidie biodiversiteit


Leg jij bijvoorbeeld een insectenhotel, poel, houtwal of ander landschapselement aan. Dan kun je subsidie aanvragen. Met zulke initiatieven draag je namelijk bij aan het vergroten van de biodiversiteit, ofwel de verscheidenheid in dieren en planten.

Hieronder vind je informatie over:

  • Waar je subsidie voor kunt aanvragen
  • Wat de voorwaarden zijn om subsidie te krijgen
  • Welk deel van de kosten subsidiabel zijn

Kom je er zelf niet uit? Bel of mail ons dan gerust. Wij helpen je graag verder.

Vraag subsidie aan

Waar kun je subsidie voor aanvragen?

Je kunt subsidie aanvragen voor landschapselementen die bijdragen aan de biodiversiteit. Denk aan insectenhotels, vogelkasten en houtwallen. Uiteraard zijn andere ideeën ook welkom!

Voorwaarden om subsidie te krijgen

Om subsidie te krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je draagt bij aan het vergroten van biodiversiteit binnen ons werkgebied
  • Je initiatief is zichtbaar voor anderen. Dat kan zowel ‘openbaar toegankelijk’ zijn of zichtbaar vanaf de openbare weg of in het landschap. Als je iets op openbaar terrein plaatst, heb je toestemming nodig van de grondeigenaar.
  • Als er planten worden aangeplant, moeten ze voorkomen op de inheemse soorten-lijst (pdf, 99 kB).
  • Je hebt voor jouw initiatief geen andere subsidie aangevraagd bij een regeling waar we als waterschap medefinancier van zijn.
  • Jouw subsidieaanvraag moet 8 weken voor de start van het initiatief zijn ingediend.

Subsidiebedrag

Hoeveel subsidie je krijgt, hangt af van de totale kosten. Je kunt 50% van de totale kosten als subsidie ontvangen, tot een maximumbedrag van 10.000 euro. Wij subsidiëren aanschafkosten die rechtstreeks verband houden met de activiteit. Wij subsidiëren geen aanleg-, sloop-, en afvoerkosten.

Subsidie aanvragen

Je vraagt digitaal subsidie aan door dit formulier in te vullen (let op: bij het indienen van je aanvraag dien je meerdere gegevens in te vullen en te uploaden, zoals een afbeelding met de aanduiding van het landschapselement op het perceel en een offerte. Binnen 8 weken nadat we jouw aanvraag ontvangen, krijg je bericht of je subsidie ontvangt voor jouw initiatief.

Vraag subsidie aan

Voortgang volgen en documenten terugvinden

Hiervoor ga je naar het e-loket ‘Mijn Aa en Maas’ rechts bovenaan deze website. Na het inloggen kun je de voortgang van de subsidieaanvraag volgen en jouw aanvraag en documenten bekijken.

Bekijk ons overzicht van alle subsidies