Medewerkers vertellen


Hoe is het om te werken bij een van de beste overheidsorganisaties van Nederland? Dat vertellen onze medewerkers.

Samenwerken en kijken naar kansen

“Al een tijd werken we gebiedsgericht, en dat gaat steeds beter! WeHilke van den Elsen werken intensief samen binnen onze teams en met partners. De gebiedsteams kijken niet alleen naar de kansen en het verband tussen beleid, inrichting en beheer, ze voelen zich ook eigenaar van de toekomst van hun gebied. Daar ben ik trots op!”

Hilke van den Elsen, gebiedsadviseur

Nicole Kanters-Gommers“Samen met collega’s van verschillende afdelingen in processen duiken en er samen iets nieuws of beters uithalen: daar word ik blij van. Hoewel de ontmoetingen in 2020 vooral digitaal waren, heb ik super veel geleerd. Bijvoorbeeld over het aanpakken van een project en over beter samenwerken. De eerste keer een vlog opnemen was ook spannend, maar ik ben trots op het resultaat!”

Nicole Kanters-Gommers, secretaresse RWZI Aarle-Rixtel

Betrokken collega’s

Inge Pistorius“Vorig jaar ben ik gestart als (junior) procestechnoloog op de mooiste en meest uitdagende rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas: ’s-Hertogenbosch! Ondanks corona kon ik direct op locatie terecht en was vanaf dag één de betrokkenheid groot. Ik krijg veel steun en ben omringd met ontzettend veel deskundige collega’s  We gaan als team vol gas vooruit en de tijd vliegt voorbij!”

Inge Pistorius, (junior) procestechnoloog

“Vorig jaar ben ik gestart bij waterschap Aa en Maas. Een van de eerste dingen die me opviel zijn de behulpzame collega`s die tips geven en kennis delen. Door deze gesprekken realiseerde ik me met hoeveel thema’s deze organisatie zich bezighoudt. Dat er ruimte is om jezelf te ontwikkelen en mee te denken over de visie van de afdeling heb ik het afgelopen jaar ook mogen ervaren. Een positieve start!”

Thijs Ploegmakers, gebiedsbeheerder team District Raam

Blijven leren en ontwikkelen

“Aa en Maas zet zich niet alleen in voor een duurzaam watersysteem, maar ook voor een duurzame medewerker. Zo heeft Aa en Maas mij de ruimte gegeven om te ontwikkelen op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak. Niet vanuit een keurslijf, maar vanuit wat past bij jou als medewerker. Wat vroegen ze daarvoor terug? Alleen dat je jezelf in blijft zetten voor datgene waar je goed in bent. Zo ben ik hier begonnen als stagiair, en heb ik via diverse inhoudelijke functies zoals adviseur afvalwaterketen, innovator en innovatietechnoloog mezelf ontwikkeld tot nu afdelingshoofd.”

Rob van de Sande, afdelingshoofd Afvalwaterbehandeling

Kansen voor een nieuwe carrièrestap

Pieter van Dijk“In het voorjaar van 2020 werd ik bedrijfsleider; een mooie stap in mijn loopbaan. Tegelijkertijd was de start vreemd, want we zaten in de eerste lockdown. Toch kijk ik tevreden terug op het jaar en ben ik erg blij dat ik de kans heb gekregen om weer op een districtskantoor te werken. Het is een eer om samen met het team en partners te werken in een gebied vol uitdagingen!”

Pieter van Dijk, bedrijfsleider districtskantoor Raam

Wilbert Kuijken“Sinds 1 juli ben ik weer aan de slag als grondverwerver binnen de afdeling G&I, een functie die ik twaalf jaar geleden juist inruilde voor de functie van gebiedsbeheerder binnen de districten Raam en Beneden Aa. De overstap maakte ik omdat ik graag nog een keer een stap wilde zetten. Bij Aa en Maas krijg je de mogelijkheden en kansen om te ontwikkelen en door te groeien. Mijn advies: neem die kans!”

Wilbert Kuijken, grondverwerver G&I

Digitaal (samen)werken

Niels van Rooij"Sinds eind 2019 werken we binnen district Raam met de scrum methodiek, met als doel efficiënter en flexibeler te werken en betere keuzes te maken. Afgelopen jaar bleek dat deze werkwijze er ook voor zorgt dat we meer verbonden blijven met elkaar! Het scrummen levert mij nog steeds nieuwe inzichten op.”

Niels van Rooij, adviseur watersysteem

Willem Messer“In 2020 begonnen we met de voorbereidingen voor het nieuwe Waterbeheerplan 2022-2027. Het werd een flinke kluif, want alle geplande afspraken om input op te halen moesten opeens digitaal in plaats van live. Toch is het heel goed verlopen. In juni hadden we interactieve werksessies met gemeenten en andere omgevingspartijen waarna we regelmatig te horen kregen dat ze nog niet eerder zo’n leuke en inhoudelijke digitale sessie hadden gehad!”

Willem Messer, beleidsadviseur

“Mijn werk is en blijft geweldig, ook nu we thuis werken. Mijn geheim is positief blijven en mezelf aandacht geven. Als ik lief ben voor mezelf kan ik het ook zijn voor een ander en beter presteren in mijn werk. Dat betekent voor mij een goede stoel aanschaffen, veel bewegen tussendoor, gezond eten, op tijd muziek aanzetten, elke week wandelen met één collega en een vaste ‘break in de week’ inplannen voor mijzelf. Mijn tuimelpoppetje op mijn bureau is mijn mascotte. Het maakt een muziekje als het uit balans raakt en komt altijd terug in het midden en staat dan weer stevig. Het herinnert mij er aan om elke dag aandacht te geven aan mezelf!”

Marloes van Nieuwenhoven, adviseur Brabant Aquademie