"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan": trots op onze vakspecialisten!


20 maart 2023

Sinds oktober volgden 32 VIP’s (Vakinhoudelijk Specialisten) van Aa en Maas het ontwikkelprogramma VIP. Collega's beheer en onderhoud, de technische medewerkers in de districten onze vakspecialisten in het algemeen gingen aan de hand van een thema aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Vorige week presenteerden ze aan elkaar en aan hun leidinggevenden, de directie en de begeleiders hetgeen ze geleerd hebben. En wat was dat een bijzondere middag!

Eindpresentatie

Vorige week presenteerden ze aan elkaar, hun leidinggevenden, de directie en de begeleiders wat ze geleerd hebben. En wat was dat een bijzondere middag!

Zo stoer om voor een grote groep te gaan staan en over je eigen persoonlijke ontwikkeling te vertellen. Zeker voor deze specifieke doelgroep waarbij de vakinhoud toch vaak centraal staat en je het minder gewend bent om over jezelf te praten.

Opvallend is hoe leergierig, enthousiast en bevlogen er in deze groep geleerd werd. Medewerkers willen naar zichzelf kijken en verbeteren, durven zich daarbij heel kwetsbaar op te stellen en zichzelf echt te laten zien.

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan"

Deze middag was maar weer eens het bewijs dat deze uitspraak meer dan waar is.  De VIP’s lieten namelijk zien dat ondanks ze "nooit geleerd hebben om te presenteren", ze toch talent hiervoor hebben. Ieder groepje toonde op hun eigen manier wat ze tot nu toe geleerd hebben uit het VIP-traject.

We zijn onder de indruk van de openheid, de grote mate van reflectie, de drive om te leren en de mate waarin deelnemers elkaar daarbij helpen. Tijdens het traject zijn hechte groepjes ontstaan van deelnemers uit verschillende plekken in de organisatie.

Velen gaven aan dat het nog lang niet klaar is na dit traject. Samen met de deelnemers gaan we kijken hoe we een vervolg hieraan een kunnen geven.

Een dikke pluim voor onze specialisten!

Lees een uitgebreid verslag op de website van Crossover Nederland

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice