Arbeidsvoorwaarden


Als je werkt bij waterschap Aa en Maas, ben je zeker van goede arbeidsvoorwaarden. Niet alleen omdat we een goede cao hebben, maar vooral omdat je bij ons alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. De kern van ons HR-beleid is niet voor niets: ‘elke dag jou als medewerker het beste uit jezelf laten halen’!

Individueel KeuzeBudget

Elke medewerker van Aa en Maas heeft een Individueel KeuzeBudget (IKB) dat tenminste 21% van het bruto salaris bedraagt (inclusief 8% vakantiegeld). Dit budget kun je maandelijks of jaarlijks (gedeeltelijk) laten uitbetalen. Je kunt het ook inzetten voor de (gedeeltelijke) betaling van de kosten van een opleiding of om extra verlof te kopen.

Persoonlijk opleidingsbudget

Al onze medewerkers krijgen een persoonlijk opleidingsbudget (Persoonsgebonden BasisBudget) van € 6.000,- per vijf jaar. Dit kun je inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling, loopbaan en vitaliteit. Via de Brabant Aquademie vind je altijd een training of opleiding die bij je past. Voor ambitieuze medewerkers hebben we verschillende ontwikkelprogramma’s.

Wij lossen een deel van je studieschuld af

Geldproblemen kunnen stress veroorzaken. In een tijd waarin alles duurder is geworden, kunnen medewerkers met een studieschuld daar extra last van hebben. Wij willen een aantrekkelijke werkgever zijn voor jong en oud. Ben je net klaar met studeren en heb je nog een studieschuld, of ben je misschien al heel wat jaren bezig om deze af te lossen? Dan helpen wij jou daar graag bij!

Hoe doen we dit?

Wij lossen jaarlijks een deel van je studieschuld af, voor een periode van maximaal 5 jaar. Het bedrag loopt ieder jaar op tot zo’n €15.000 bruto maximaal. We maken het geld rechtstreeks over naar DUO. Dit bedrag wordt dan automatisch in mindering gebracht op je studieschuld.

Aandacht voor jou

We geloven dat aandacht voor jouw toegevoegde waarde en talenten veel belangrijker is dan klassieke functionerings- en beoordelingsgesprekken. Daarom hebben we ‘het goede gesprek’: met je leidinggevende bespreek je onderwerpen als jouw ambities, wensen en vitaliteit.

Thuiswerken: goed geregeld

Door de coronacrisis in 2020 werkt een groot deel van onze medewerkers thuis. We vergaderen vaak digitaal, gebruiken slimme tools en zoeken naar een goede balans tussen thuis en op locatie werken. Iedere (nieuwe) medewerker krijgt geld om thuis een goede werkplek in te richten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een bureau met stoel kopen. Zodat je ook thuis op een gezonde en prettige manier werkt.

Onze CAO

In de CAO voor de sector waterschappen zijn de landelijke arbeidsvoorwaarden voor de waterschappen vastgelegd. Hierin lees je meer over salaris, werktijd en verlof, personeelsbeleid en begeleiding bij ziekte. Daarnaast heeft waterschap Aa en Maas zelf nog aanvullende arbeidsvoorwaarden. Zoals een fietsregeling, flexibele werktijden, een smartphone en laptop (in bruikleen) en het gebruik van een OV-fiets.


Vragen? We helpen je graag!

Meer informatie: