Brabant Aquademie


Werk je bij Waterschap Aa en Maas? Dan kun je blijven leren en jezelf ontwikkelen via onze Brabant Aquademie.

Dit is de Brabant Aquademie

Samen met Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel hebben we de Brabant Aquademie. Medewerkers van de drie waterschappen kunnen via de Brabant Aquademie diverse trainingen, workshops, ontwikkelinterventies en leertrajecten volgen. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Daarnaast kun je via de Brabant Aquademie collega’s ontmoeten en maken we zo optimaal gebruik van elkaars kennis, kunde en ervaring.

Ons aanbod

In ons aanbod spelen we in op waar onze medewerkers vraag naar hebben, gerelateerd aan werken bij een waterschap. Dat kan op diverse gebieden zijn. Denk aan:

 • Werken bij het waterschap, een overheidsorganisatie
  De basistraining/kennismakingsworkshop en een tweedaagse verdieping bestuurlijke sensitiviteit (over werken bij een overheidsorganisatie)
 • Organisatie ontwikkeling
  Het programma 'anders werken', waaronder bijvoorbeeld workshops en lezingen over Agile, Scrum en Lean
 • Vakinhoudelijke ontwikkeling
  Introductiebijeenkomsten voor bijvoorbeeld ecologie en hydrologie
 • Persoonlijke ontwikkeling
  Persoonlijk leiderschap en mediationvaardigheden

Zowel voor nieuwe medewerkers als voor medewerkers die al langere tijd bij het waterschap werken, hebben we een breed aanbod. Sommige programma’s bestaan uit een of meerdere bijeenkomsten, andere uit e-learning. Deelnemers beoordelen de trainingen en ontwikkelinterventies van de Brabant Aquademie met een 8 gemiddeld!

Zo werkt het

Heb je een vast contract bij Waterschap Aa en Maas? Dan krijg je per vijf jaar een opleidingsbudget (persoonsgebonden basis budget) van €5.000,- dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling. Je bepaalt zelf of je regelmatig een training doet of dat je het geld spaart voor een groter leertraject.

Meer weten over de andere unieke arbeidsvoorwaarden van Aa en Maas?

Bekijk de arbeidsvoorwaarden


Vragen? We helpen je graag!