Nieuwsservice 14 september 2023


logo-header
Nieuwsservice 14 september 2023

Start bouw dassenburcht Megen om dassen uit de Maasdijk te weren

img-20230914-wa0015

In Megen zijn we gestart met de bouw van een dassenburcht. Deze burcht is geen gewoon bouwwerk, maar een belangrijke stap in het beschermen van onze dijken tegen de graaflustige dassen. We zijn druk bezig met het weghalen van dassenholen en -burchten uit onze dijken om ervoor te zorgen dat ze onze dijken niet verzwakken. In Megen krijgen de dassen uit de Maasdijk een nieuwe woonplek.

Oost-Brabanders, bedankt voor jullie meldingen!

shutterstock-1685285116-1024x683

Wij zijn verheugd om te zien dat al meer dan 170 inwoners in ons werkgebied hun kleine grondwaterput gemeld hebben. We willen hen van harte bedanken. Want dankzij deze betrokken burgers krijgen we een veel beter beeld van hoeveel grondwater we eigenlijk uit de bodem halen. En dat is cruciaal voor het vinden van doeltreffende oplossingen om onze grondwaterbalans te herstellen.

Suppen, dansen, wandelen of varen. Doe jij mee met World Cleanup Day?

scheppen_voor_schoon_water_suppen_1

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag staan er, verspreid over mooie plekken in ons werkgebied, allerlei cleanup-activiteiten op het programma. Zo kun je meedoen aan een gezellige of sportieve activiteit, nieuwe plekjes ontdekken en meteen een goede daad verrichten.

Bezoek gratis onze gemalen Van Sasse en Caners

gemaal_van_sasse

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. Iedere laatste zondag van april t/m september stellen we gemaal Van Sasse in Grave en museumgemaal Caners in Gewande gratis open voor publiek. Dus pak je kans deze laatste zondag! Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een Efteling-waardige virtuele expositie in gemaal Van Sasse! Kom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Nieuwe poelen voor kikkers, salamanders en libellen bij Astense Aa

aanleg_poelen_deurne_1

In het mooie gebied rond de Astense Aa, in natuurgebied de Berken, zijn graafmachines bezig met werkzaamheden in de natuur. We leggen onder andere nieuwe poelen aan en verbeteren bestaande poelen. Begin juli kondigen we de start van dit project aan.

'Het is dweilen met de kraan open. Maar we moeten wel blijven dweilen'

wiet

We mogen hem niet zijn gang laten gaan. Planten krijgen geen zonlicht, zuurstof verdwijnt, en vissen zullen ook niet meer te zien zijn. De Grote Waternavel verstikt ons waterleven. Collega Wiet van Bragt waarschuwt bij Omroep Brabant voor deze groene bedreiging. “De plant vormt een verstikkend tapijt in sloten en laat alles sterven. Het blokkeert stroming en bedreigt de waterafvoer.”

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

2023-9-12-werken-bij-aa-en-maas

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland en we wonnen de FUTURPROOF-award, omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn. Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.