Suppen, dansen, wandelen of varen. Doe jij mee met World Cleanup Day?


13 september 2023

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag staan er, verspreid over mooie plekken in ons werkgebied, allerlei cleanup-activiteiten op het programma. Zo kun je meedoen aan een gezellige of sportieve activiteit, nieuwe plekjes ontdekken en meteen een goede daad verrichten. Alle activiteiten zijn gratis voor deelnemers.

De aanmeldingen stromen binnen. Meedoen is nog steeds mogelijk, maar sommige activiteiten zitten al vol. Kijk dus snel of er nog iets leuks voor je bij zit en meld je aan. Hieronder zie je op de overzichtskaart aan welke activiteiten je mee kan doen.

Activiteiten Scheppen voor schoon water 2023.

Bijna 100 mensen gaan voor een schone Aa

Stichting Duurzame Innovatie organiseert samen met Recycle Valley een landelijke Canal Clean Up van Den Helder tot Maastricht. Deze kleine 300 km lange uitdaging hebben zij opgeknipt in stukjes van 3 kilometer. Klein genoeg om het leuk en persoonlijk te houden! Op 16 september is onze Aa aan de beurt. Er hebben zich al bijna 100 deelnemers gemeld die gezellig met buurt- of clubgenoten aan de slag. Wil je ook nog meedoen? Je kunt je nog tot en met vrijdag aanmelden via www.duurzameinnovatie.eu.

Nog een paar plekjes vrij voor gratis SUP cleanup

Sluit aan bij een SUP cleanup! Zo heb je én een leuke activiteit én je bent zinvol bezig. Er zijn nog een paar gratis SUP’s beschikbaar om aan te sluiten bij een cleanup op de Kraaijenbergse plassen. De cleanups in Veghel en Den Bosch zitten vol. Je kunt bij hen nog wel aansluiten met je eigen SUP.

Stap aan boord van Skòn Schip

Vaar mee langs de oevers van de Maas en help de fanatieke vrijwilligers van Skòn Schip met hun schoonmaakactiviteiten. Wekelijks vaart de elektrische sloep ‘Skòn Schip’ uit om de oevers langs de Maas tussen Den Bosch en Ravenstein schoon te maken. Zaterdag kun je op 3 tijdstippen meevaren. Je kunt dan met eigen ogen zien hoe het gesteld is met het afval langs de oevers van de Maas en natuurlijk zelf je handen uit de mouwen steken!

Afvaldisco

Kom in de opruim-mood met een silent disco koptelefoon van About Waste. Stap aan boord van een bootje en maak de wateren in Den Bosch schoon. Luister naar je favoriete muziek en hoor interessante tips en weetjes over zwerfafval. Om 9.30 uur kun je vanaf Bolwerk (Sint Janssingel 25) in Den Bosch met grote en kleine bootjes het water op. We eindigen bij Café Herman met een silent disco feestje om 12.00 uur.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze informatiepagina via de button hieronder.

Meer informatie over Scheppen voor schoon water

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice