Nieuwsservice 12 oktober 2023


logo-header
Nieuwsservice 12 oktober 2023

Natuurvriendelijk inrichten van beken en sloten: wat houdt dat eigenlijk in?

foto nieuwsbericht

Van Den Bosch tot aan de Limburgse grens. In ons werkgebied richten we op verschillende plekken beken en sloten natuurvriendelijk in. Zo zijn we sinds deze week aan de slag bij de Engelense aanvoersloot, bij het Engelermeer in - je raadt het al - Engelen. Maar wat houdt natuurvriendelijk inrichten eigenlijk in? En hoe kan dat dan eruitzien?

Samen kleinschalige maatregelen uitvoeren rondom de Groote Peel

peelvenen-groot-peel-water 1

Vanuit een initiatief met ZLTO De Peel en stichting Leefbaar Peelland willen we samen met agrariërs rondom de Groote Peel een aantal kleinschalige maatregelen uitvoeren. Deze hebben als doel het water in het gebied langer vast te houden. Zo verbeteren we samen de waterhuishouding. Heb jij goede ideeën voor kleinschalige maatregelen en/of wil je meedoen? Meld je bij ons!

Purperbacterie in sloot bij kruising Maaspoortweg en Koningshoeven in Den Bosch zo goed als verdwenen

roze_sloot

Het water in de Maaspoortwijk in 's-Hertogenbosch kleurde twee weken geleden roze bij de kruising van Maaspoortweg en Koningshoeven. Na onderzoek bleek dat dit veroorzaakt werd door de purperbacterie. Deze bacterie is niet schadelijk voor mensen en dieren maar kan wel voor irritatie zorgen. De roze kleur is inmiddels weg, en recente monsters wijzen erop dat de bacterie ook zo goed als verdwenen is.

Heter, natter en droger: nieuwe klimaatscenario’s zetten aan tot actie

klimaatscenario_s

Drogere zomers, nattere winters en vaker extreem weer. Het is waar we de komende jaren mee te maken krijgen, blijkt uit de nieuwe klimaatscenario’s van het KNMI. Voor ons waterschap nog maar eens een bevestiging dat actie broodnodig is. ,,Het klimaat gaat hoe dan ook veranderen en we zullen ons moeten aanpassen.”

Herinrichting Graafsche Raam bijna klaar

20230717_070029933_iOS

De herinrichting van de Graafsche Raam tussen de Beerschemaasweg in Escharen en het Gemaal van Sasse in Grave nadert het einde. Begin april zijn de werkzaamheden gestart. Naar verwachting ronden we eind dit jaar alle werkzaamheden af. Benieuwd wat we de afgelopen tijd hebben gedaan en wat er nog op de planning staat? We geven een update.

Korting op je regenton in Helmond!

Regentonnenactie Helmond_1

Woon je in Helmond? Dan krijg je tot en met 15 november €30 korting op de aankoop van een regenton. Op de website van de gemeente Helmond lees je meer over de voorwaarden en vind je de flyer met de coupon.

997, 998, 999 en… jawel, 1000!

1000_abonnees

We hielden de teller goed in de gaten deze week. De 1000ste volger van onze nieuwsservice schreef zich namelijk in. Daar zijn we trots op. Steeds meer mensen lezen over wat we als waterschap doen en hoe we bijdragen aan veilige dijken en schoon en voldoende water.

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

peno-adviseur-slimmer-werken

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland en we wonnen de FUTURPROOF-award, omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn. Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Best gelezen nieuwsartikelen van september

2023-5-31-wandeling-Grave-4

Hier lees je onze best gelezen nieuwsberichten van september.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.