Nieuwsservice 29 juni 2023


logo-header
Nieuwsservice 29 juni 2023

Inloopbijeenkomst voorlopig ontwerp Wijboschbroek

wijboschbroek 26-6

Waterschap Aa en Maas pakt samen met provincie Noord-Brabant de verdroging in natte natuurparel Wijboschbroek aan. De afgelopen maanden werkten we aan een voorlopig ontwerp met mogelijke maatregelen in het gebied. Voor belangstellenden houden we op woensdag 12 juli een inloopbijeenkomst in de Schaapskooi in Schijndel. Dan lichten we het voorlopig ontwerp toe en horen we graag of er aandachtspunten zijn.

Dode vissen in Drunen, Lith en Schijndel

Foto_vissterfte

Op een aantal plekken in ons gebied zijn dode vissen gevonden, zoals bij de Overlaatweg in Drunen, de Meester van Coothstraat in Lith en de Molenheideloop in Schijndel. Deze vissterfte is het gevolg van de warmte en de zware buien van de afgelopen dagen. De dode vissen worden door ons weggehaald en opgeruimd.

Ontdek de Peel tijdens het Leegvelderweekend

Leegvelderweekend (3)

Op zaterdag 15 en zondag 16 juli organiseert Natuurpoort de Peel het Leegvelderweekend. Met allerlei activiteiten laten ondernemers en organisaties zien wat de Peel te bieden heeft. Ook waterschap Aa en Maas doet mee vanuit project Leegveld, samen met aannemer Wetering en Staatsbosbeheer. Kom een kijkje nemen en ontdek de Peel!

Werken bij Aa en Maas is een feestje! Onze 9 vacatures uitgelicht

2023-6-28-werken-bij-aa-en-maas

Hoe is het om te werken bij waterschap Aa en Maas? Dat vertellen onze medewerkers. We hebben 9 mooie vacatures open staan. We zoeken onder meer een online communicatiemedewerker, data-analist, data-engineer, gebiedsbeheerder, technicus en vergunningverlener. Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

Waterschappers van de toekomst komen van Basisschool de Meander in Lith

Dijkwacht 6

Gisteren maakte Basisschool de Meander in Lith kennis met ons waterschap. De school is vernoemd naar de meanderende (kronkelende) Maas en organiseert jaarlijks een speciale dag om die naam te eren. Dit jaar mochten wij meehelpen om de dag zo leuk en leerzaam mogelijk te maken.

Heb je vragen over je aanslag waterschapsbelastingen of wil je bezwaar maken? Neem contact op met de BSOB

2023-6-28-bsob

Inwoners en bedrijven in Oost-Brabant ontvangen hun aanslagbiljet met gemeentelijke- en waterschapsbelastingen van de Belasting Samenwerking Oost Brabant (BSOB). Op dit aanslagbiljet staan de belastingen die je betaalt aan ons waterschap. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van jouw woning of bedrijfspand. Deze week viel de aanslag weer op de deurmat in een aantal gemeenten. Wil je bezwaar maken? Dat doe je gratis en eenvoudig via de BSOB.

Onze procestechnoloog Rita van de Craats is vrijdag in de prijzen gevallen bij de verkiezing Slimste Handen van Nederland 2023!

Rita gewonnen

Onze procestechnoloog op de zuivering in Oijen Rita van de Craats-Tielemans viel vrijdag 23 juni in de prijzen voor de verkiezing De Slimste Handen van Nederland 2023! Samen met Gerard Jantjes, monteur buitendienst bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier won zij de verkiezing. Gefeliciteerd Gerard en Rita, jullie staan symbool voor al die technische vakmensen die onze sector dagelijks draaiende houden!

Renovatie rioolwaterzuivering Oijen ligt tijdelijk stil

2023-6-23-rwzi-oijen

Eind 2022 zijn we gestart met de renovatiewerkzaamheden op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Oijen. De rioolwaterzuivering is bijna 50 jaar oud en toe aan renovatie. We moderniseren de zuivering en investeren in nieuwe technieken om meer medicijnresten en andere verontreinigingen uit het afvalwater te halen. Helaas ligt de lopende renovatie voorlopig stil. Dit heeft alles te maken met het stikstofslot.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.