Ontdek de Peel tijdens het Leegvelderweekend


28 juni 2023

Op zaterdag 15 en zondag 16 juli organiseert Natuurpoort de Peel het Leegvelderweekend. Met allerlei activiteiten laten ondernemers en organisaties zien wat de Peel te bieden heeft. Ook waterschap Aa en Maas doet mee vanuit project Leegveld, samen met de aannemer en Staatsbosbeheer. Kom een kijkje nemen en ontdek de Peel!

Ruim twee jaar voerden we maatregelen uit in de Deurnsche Peel voor het hoogveenherstel. De werkzaamheden hadden grote impact op het gebied. In totaal is onder meer 940 hectare bestaande natuur verbeterd, 180 hectare nieuwe natuur ingericht en 40 kilometer aan kades aangelegd. Nu is project Leegveld zo goed als klaar en kan de natuur zich verder herstellen.

Openingshandeling en excursies

Om de afronding van het project te markeren, houden we op zaterdag 15 juli om 11.00 uur bij Natuurpoort de Peel een officiële openingshandeling met opdrachtgever provincie Noord-Brabant. Daarna geven we met aannemer Wetering vanuit de natuurpoort een laatste rondleiding in het gebied. Ronde 1 start om 13.00 uur, ronde 2 om 15.00 uur. De route voert over het Mussenkeetpad richting de Vlier. U bent als omwonende of belangstellende voor beide activiteiten van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

IMG-20230613-WA0017 (2)
Geautomatiseerde stuw bij de Oude Aa

Wat is er nog meer te doen?

Naast deze activiteiten is tijdens het Leegvelderweekend nog veel meer te beleven bij Natuurpoort de Peel. Zo presenteren diverse ondernemers hun producten in kraampjes, geven ook de boswachters van Staatsbosbeheer wandelexcursies en is de expositie Possible Landscapes de Peel geopend. Met muziek, een hapje en een drankje erbij is het bij Natuurpoort de Peel goed vertoeven.

Informatie over programma

Natuurpoort de Peel maakt komende week het volledige programma voor de zaterdag en zondag bekend. Houd hiervoor hun social media kanalen en www.natuurpoortdepeel.nl in de gaten.

Meer informatie over project Leegveld

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice