Onze procestechnoloog Rita van de Craats is vrijdag in de prijzen gevallen bij de verkiezing Slimste Handen van Nederland 2023!


27 juni 2023

Onze procestechnoloog op de zuivering in Oijen Rita van de Craats-Tielemans viel vrijdag 23 juni in de prijzen voor de verkiezing De Slimste Handen van Nederland 2023! Samen met Gerard Jantjes, monteur buitendienst bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier won zij de verkiezing. Gefeliciteerd Gerard en Rita, jullie staan symbool voor al die technische vakmensen die onze sector dagelijks draaiende houden!

Rita werkt al sinds 1989 bij ons en ze heeft er nooit aan getwijfeld iets anders te gaan doen: “Ik probeer mijzelf te blijven prikkelen en ben echt een werkpaard. Als een collega ziek was, ging ik op een andere zuivering meedraaien. Dit gaf me de mogelijkheid nieuwe dingen te ontdekken door andere collega’s, nieuwe mensen om mee te sparren, daar leer je ook weer van. Maar ook andere zuiveringen. Wat zie je daar? Wat kan er anders? Als je er open voor staat, kun je je eigen functie nog mooier maken.”

Haar motto is dan ook: "Ik mag naar werk"

Lees het uitgebreide interview met Rita waarin ze vertelt over de uitdagingen in haar werk, hoe zij kiest voor lol in haar werk en haar werk daardoor als hobby voelt.

Lees het hele interview met Rita

Wat collega's zeggen over Rita

  • “Rita je bent een mooi mens die altijd klaar staat om te helpen! Vooral het mee puzzelen en zoeken naar oplossingen herken ik helemaal.”
  • “Dat Rita een toppertje is, dat weten wij natuurlijk allemaal al. Nu weet de rest van Nederland dat ook.”
  • “Je bent en blijft dat pareltje.”
  • “Altijd, scherp op de bal, snel van geest en ook nog eens humorvol maar altijd met respect voor de tegenpartij.”
  • “Rita is een sieraad voor ons waterschap. Iedere dag met veel plezier, een wandelende database, heel gedreven, collega's stimuleren, prikkelen en ook helpen.”
  • “Een wandelende encyclopedie”

Wil jij een collega van Rita worden op de zuivering?

Volg jij een technische MBO-4 opleiding of heb jij die afgerond? Op onze rioolwaterzuiveringen in Den Bosch, Oijen, Aarle-Rixtel, Heeswijk-Dinther of Haps zijn wij continu op zoek naar technische vakmensen.

Check de vacatures op onze zuiveringen

Rita met onze secretaris-directeur Piet Sennema
Rita met Gerard Jantjes
Rita met Piet en andere collega's de zuivering
Rita

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice