Nieuwsservice 20 april 2023


logo-header
Nieuwsservice 20 april 2023

Inloopbijeenkomst definitief ontwerp herinrichting Aa, Snelleloop en Boerdonkse Aa

Aa vanaf Vonderweg Oost

Waterschap Aa en Maas gaat in de regio van Boerdonk en Beek en Donk de oevers van de Aa, Snelleloop en Boerdonkse Aa klimaatrobuust herinrichten. Benieuwd naar de plannen? Op woensdag 26 april houden we van 19.00 - 21.00 uur een inloopbijeenkomst in gemeenschapshuis Den Hazenpot. Je bent van harte welkom om het definitief ontwerp te komen bekijken.

Pontjesdagen luiden dé fietsmaand in

2023-4-19-pontjesdagen

Dat de veerponten een extra beleving geven aan je dagje uit, wordt wel bewezen tijdens de Pontjesdagen op de Maas. Maar liefst 16 pontjes tussen Wijchen en de Biesbosch zijn verbonden aan het voorjaarsevenement, waar bezoekers kunnen genieten van vele fiets- en wandelroutes met bijzondere activiteiten onderweg. De Pontjesdagen zijn dit jaar op 5, 6 en 7 mei.

Minister Harbers bezoekt de Bakelse Aa

2023-4-18-bezoek-mark-harbers

Maandag 17 april heeft Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, een bezoek gebracht aan het werkgebied van waterschap Aa en Maas. Samen met dijkgraaf Mario Jacobs en droogtecoördinator Jos Kruit wandelde hij door het beekdal van de Bakelse Aa in Helmond. Met als uitgangspunt ‘water en bodem sturend’, is gekeken welke maatregelen hier zijn getroffen om beter voorbereid te zijn op extreem weer.

Ondernemend Heusden Duurzaam geeft ruimte aan verduurzaming bedrijven gemeente Heusden

2023-4-17-green-deal-ondertekening_1

Bij het CO2-neutrale De Laat Coffee in Nieuwkuijk ondertekenden op 17 april vijf partijen de Green Deal 2023-2027: De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Midpoint Brabant, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Ondernemend Heusden en Waterschap Aa en Maas. De Green Deal is een overeenkomst tussen bedrijven, non-profit organisaties en de overheid om duurzame initiatieven ruimte te geven. De Green Deal loopt vijf jaar en start op 1 mei 2023. Alle bedrijven gevestigd in de gemeente Heusden kunnen eraan deelnemen.

Werkzaamheden Gulden Land gestart

220328 gulden aa

Tussen de Kop van Aarle-Rixtel en het centrum van Helmond-Noord ligt natuurgebied ’t Gulden Land. Van oudsher is dit een natuurgebied in combinatie met landbouw. Door het gebied te ontwikkelen wordt het een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen of hardlopen. Daarom ontwikkelen waterschap Aa en Maas, de gemeente Helmond en de gemeente Laarbeek het gebied tot een parel waar natuur, water, cultuurhistorie en recreatie hand in hand gaan.

Informateur Josan Meijers adviseert Aa en Maas een coalitie met vier partijen

2023-4-14-beneden-aa-sloot

Josan Meijers, informateur voor de vorming van een coalitie voor het nieuwe bestuur van waterschap Aa en Maas, heeft haar advies vandaag gepresenteerd. Ze bekeek welke partijen na de verkiezingen kunnen samenwerken in een coalitie. Meijers adviseert een coalitie van vier partijen: Water Natuurlijk, Geborgden (natuur en agrarisch), VVD en Partij van de Arbeid. Deze partijen hebben samen een meerderheid van 17 van de 30 zetels in het algemeen bestuur.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.