Informateur Josan Meijers adviseert Aa en Maas een coalitie met vier partijen


14 april 2023

Josan Meijers, informateur voor de vorming van een coalitie voor het nieuwe bestuur van waterschap Aa en Maas, heeft haar advies vandaag gepresenteerd. Ze bekeek welke partijen na de verkiezingen kunnen samenwerken in een coalitie. Meijers adviseert een coalitie van vier partijen: Water Natuurlijk, Geborgden (natuur en agrarisch), VVD en Partij van de Arbeid. Deze partijen hebben samen een meerderheid van 17 van de 30 zetels in het algemeen bestuur.

Meijers: ”Alle gesprekken vonden plaats in een goede constructieve sfeer. Iedereen stond open voor elkaar. Een terugkerend thema tijdens de gesprekken was het belang dat wordt gehecht aan de stabiliteit en continuïteit van de afgelopen vier jaar. In deze sfeer wil het nieuwe bestuur graag verder. Dit heb ik in mijn advies meegenomen.”

Bekijk via onderstaande button het verslag van informateur Josan Meijers.

Verslag verkennende gesprekken

Vervolg

Na het uitbrengen van haar advies, stopt Meijers niet bij Aa en Maas. Volgende week start zij als formateur om partijen te begeleiden bij de formatiegesprekken. Tijdens deze gesprekken komen de vier partijen tot een inhoudelijk akkoord over het beleid van de komende vier jaar. Partijen hebben al aangegeven het belangrijk te vinden dat niet alleen de coalitiepartijen zich hierin kunnen vinden, maar dat er een breder draagvlak is. In de formatieperiode gaat het ook over de samenstelling van het dagelijks bestuur.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice