Bruisende activiteiten langs de Maas tijdens de Pontjesdagen


20 april 2023

Dat de veerponten een extra beleving geven aan je dagje uit, wordt wel bewezen tijdens de Pontjesdagen op de Maas. Maar liefst 16 pontjes tussen Wijchen en de Biesbosch zijn verbonden aan het voorjaarsevenement, waar bezoekers kunnen genieten van vele fiets- en wandelroutes met bijzondere activiteiten onderweg. De Pontjesdagen zijn dit jaar op 5, 6 en 7 mei.

Uitgebreide editie

Tijdens deze derde editie van het evenement kun je kiezen uit meer routes. Ook word je dit jaar getrakteerd op activiteiten onderweg. Dat varieert van smaakvolle acties van restaurants en terrassen langs de route tot geheel verzorgde rondleidingen. Stadswandelingen met gids, korte rondvaarten of een rondleiding door een stokerij. Je kan er een heel weekendje weg van maken!

Foto: Bureau Toerisme.

Fietskaart

Binnenkort verschijnt de Pontjesdagen-fietskaart met verschillende routes langs en over de Maas. De kaart is straks gratis te verkrijgen op verschillende voet- en fietsveren en bij diverse VVV en informatiepunten in het gebied. Alle informatie is te vinden via www.pontjesdagen.nl. Volg de Pontjesdagen op Facebook en Instagram voor actuele tips.

Organisatie

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en ons waterschap. Het is de wens van de Maasgemeenten om elk jaar bij aanvang van het vaarseizoen van de voet- en fietsveren deze Pontjesdagen te organiseren, waarbij het hele gebied aan beide kanten van de Maas bruist van de activiteiten.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice