Nieuwsservice 15 september 2022


logo-header
Nieuwsservice 15 september 2022

Je toilet doorspoelen met drinkwater, kan dat nog anno 2022? ‘Het is als tandenpoetsen met champagne’

foto_wc

Drollen doorspoelen met drinkwater? In Nederland de gewoonste zaak van de wereld. Maar is dat in tijden van toenemende droogte en schaarste aan water nog wel te verdedigen? ,,Het is best decadent, toch?”

Nieuwe vistrap in de Beekerloop bij Asten

20220-09-14 vispassage Beekerloop Asten

In de Beekerloop in Asten legden we een nieuwe vistrap aan. Kleinere vissen zoals het bermpje, riviergrondel, bittervoorn en de kleine modderkruiper kunnen via een soort traptreden stapje voor stapje omhoog te zwemmen, op zoek naar voedsel of naar een plek om zich voort te planten. De Beekerloop ligt ten noorden van Asten midden in een nieuwbouwwijk. De vistrap is naast nuttig ook nog eens leuk om naar te kijken.

Meld je aan voor gratis webinar ‘subsidie recreatie-educatie-participatie’ op 20 september

Foto kano

Wil je een vissteiger aanleggen, een wandelroute uitzetten, een kano-instapplaats maken, een lesprogramma ontwikkelen of heb je een ander leuk idee? Meld je dan aan voor onze gratis webinar ‘subsidie recreatie-educatie-participatie’ op dinsdag 20 september.

Kom 18 en 19 september naar Maritiem ‘s-Hertogenbosch en win een regenton!

SupAR spel vierkante afbeelding viltje2

Op 17 en 18 september zijn wij aanwezig bij Maritiem ’s-Hertogenbosch. Het feestelijke scheepvaart evenement dat in en rondom het water van de stad plaatsvindt. Als waterschap zijn we te vinden op het Waterbeheerplein bij de Citadel. We vertellen je hier over onze subsidies en verloten beide dagen een regenton. Net buiten de Citadel, langs de Zuid-Willemsvaart, staan we op het Waterfunplein. Kinderen spelen hier het Augmented Reality Sup-spel 'Schep mee voor schoon water'.

22 september vergadering adviescommissies

Waterschapshuis Pettelaarpark

Op donderdag 22 september vergaderen onze adviescommissies Watersysteembeheer (start 9.30 uur), Emissiebeheer (start 13.30 uur) en Algemene- en Financiële Zaken (start 18.00 uur). De vergaderingen worden gehouden in vergaderzaal 4.29 van het Waterschapshuis in ’s-Hertogenbosch. Je kunt ze ook volgen via een livestream.

De CO2-prestatieladder helpt bij het verlagen van onze CO2-footprint

wim janssen met zonnepaneel op Dinther

Duurzaamheid en het verantwoord omgaan met water en natuur vinden wij belangrijk. Daarom zetten we belangrijke stappen om onze omgeving en bedrijfsvoering te vergroenen en verduurzamen. Om klimaatverandering tegen te gaan spannen we ons in om de CO2-footprint te verkleinen. Het doel is om onze eigen directe uitstoot vóór 2024 met 95% te verminderen. Daarnaast willen we in 2030 alle energie die we verbruiken zelf duurzaam opwekken. Lees hoe we dit doen en hoe we in 2021 presteerden.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.