Medewerkerstevredenheid


We zeggen niet alleen dat het leuk is om te werken bij Aa en Maas, we bewijzen het ook: op allerlei vlakken scoren we hoger dan andere waterschappen en overheidsorganisaties. Bovendien beveelt een groot deel van onze medewerkers ons aan bij anderen. Daar zijn we trots op!

2021: tevreden medewerkers

Elke twee jaar doen we mee met het sectoraal medewerkersonderzoek. Zo krijgen we een goed beeld van wat we als werkgever goed doen en wat er (nog) beter kan. En we kunnen vergelijken hoe we het doen in vergelijking met andere waterschappen en overheidsorganisaties.

Ondanks de coronaperiode hebben we in 2021 hogere scores behaald dan in 2019. Medewerkers zijn tevreden over Aa en Maas en over hun werkzaamheden. Ze zijn trots op onze organisatie en ze staan achter onze doelstellingen. We scoren een 8 op sociale veiligheid: er is ruimte om te experimenteren, te leren van fouten en elkaar feedback te geven. Gemiddeld waarderen medewerkers ons met een 7,8. Het landelijk gemiddelde van de waterschappen is een 7.

Meer informatie over het landelijk onderzoek lees je in de publicatie sectoraal medewerkersonderzoek 2021

De pluspunten van werken bij Aa en Maas

In het onderzoek is aan onze medewerkers gevraagd wat zij zo aantrekkelijk vinden aan werken bij Aa en Maas. Dit zijn de vijf belangrijkste pluspunten die zij noemen:

  1. Je doet belangrijk werk en dient een maatschappelijk belang.
  2. De inhoud van het werk is aantrekkelijk.
  3. De werksfeer is tof en je hebt leuke collega’s.
  4. Er is veel oog voor de balans tussen werk en privé.
  5. Je krijgt veel vertrouwen en vrijheid om zelfstandig te werken.

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij een van de beste overheidsorganisaties van Nederland, lees dan de verhalen van onze medewerkers.

Goed werkgeverschap

Bij Aa en Maas halen we het beste uit mensen. Dat doen we door je volop kansen te bieden om je te ontwikkelen, je talenten te ontdekken en regie te nemen over je eigen loopbaan. We hebben oog voor gezondheid en vitaliteit. En we vinden het minstens zo belangrijk dat je blij bent met je werk, trots bent op onze organisatie en dat je je gewaardeerd voelt. Daar teken je toch voor! Wil jij dit ook, kijk dan gauw of er een vacature is die bij je past.

Bekijk onze vacatures