Overzicht producten
Leg jij bijvoorbeeld een insectenhotel, poel of houtwallen aan. Dan kun je subsidie aanvragen. Met zulke initiatieven draag je namelijk bij aan het vergroten van de biodiversiteit, ofwel de verscheidenheid in dieren en planten.
Als jij samen met anderen zorgt voor een blijvende verbetering van water én groen in jouw buurt, kun je subsidie aanvragen voor klimaatbestendige maatregelen. Het aanleggen van groene daken, buurtmoestuinen, geveltuintjes, het vervangen van tegels door groen of het plaatsen van een regenton zijn enkele voorbeelden van zulke maatregelen. Maar ook andere initiatieven juichen we toe.
Wil je, bijvoorbeeld met een groep scholieren, een excursie maken naar een rioolzuivering of gemaal? Dat kan!
Wil je iets weten over het handelen van Waterschap Aa en Maas? Dan kun je een Woo-verzoek indienen.
Wij doen er alles aan om schade en overlast te voorkomen en tot een minimum te beperken. Heb je toch schade? Dan kun je dat melden en heb je mogelijk recht op een schadevergoeding.
De belastingaanslag, tarieven, kwijtschelding, bezwaar en betalen belasting.
Ga je aan de slag in de buurt van water? Dan moet je rekening houden met de regels van de Keur.
Als agrariër of particuliere grondeigenaar in Noord-Brabant kun je met de Stimuleringsregeling Landschap (STILA) subsidie aanvragen voor het vasthouden en/of bergen van water en het nemen van maatregelen die zorgen voor schoon water, zodat er verschillende soorten planten en dieren kunnen leven. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van waterbergingen, infiltratiegreppels, poelen en natuurvriendelijke oevers, maar ook het planten van bomen en struiken.
Heb je een vergunning voor het onttrekken van grondwater of een bedrijfswaterplan? Doe dan jaarlijks de opgave grondwateronttrekking.
Ga je grondwater onttrekken of lozen, bijvoorbeeld omdat je een bouwput droog wil houden tijdens werkzaamheden? Dan moet je de start en het einde van de lozing van het bronneringswater aan ons melden. Dat kan met onderstaand formulier.