Bedrijfswaterplan


Ben je agrariër en heb je waterbesparende en waterconserverende maatregelen genomen in niet beschermd gebied? Dan heb je meer flexibiliteit voor het beregenen met grondwater. Een voorwaarde is dan wel dat je een bedrijfswaterplan hebt en wijzigingen aan ons meldt.

Wat is een bedrijfswaterplan?

In het bedrijfswaterplan geef je aan welke waterbesparende en waterconserverende maatregelen je op welke plek op je bedrijf hebt getroffen. Het is een soort getuigenis van inspanningen, waarmee je aantoont dat je zuinig en bewust omgaat met water. Het aantal maatregelen hangt af van de omvang en locatie van je bedrijf. Het type maatregel mag je zelf kiezen.

In het bedrijfswaterplan geef je ook aan waar je nog winst kunt behalen om zuiniger met water om te gaan en of je na hebt gedacht over het maken van afspraken met anderen. Zo heb je deze zaken op je netvlies als je in de toekomst aanpassingen of investeringen gaat doen in je bedrijf.

Als je een bedrijfswaterplan hebt, kun je flexibeler beregenen. Verandert er iets? Meld het ons dan.

Meer over beregenen

Zo maak je een bedrijfswaterplan

1

Vul het formulier in en doe een melding

Download het formulier bedrijfswaterplan (zie de groene knop onderaan deze pagina) en vul dit in. Dit formulier voeg je later bij je melding.

Ga naar het Omgevingsloket en doe een melding beregening.

2

We behandelen je melding of aanvraag

Wij nemen je melding en het bijgevoegde bedrijfswaterplan in behandeling. Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging.

3

Akkoord? Dan kun je flexibeler beregenen

Is alles goed ingediend en ingevuld? Dan bevestigen we je melding. Daarvan krijg je een brief. Bij akkoord kun je beregenen onder de voorwaarden die horen bij de melding.

Vragen? We helpen je graag!

Waterloket

Functie
ma t/m do tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur, vr tussen 9.00-12.00
Telefoon
073 - 61 58 333
E-mail
info@aaenmaas.nl

Perceelwijzer app voor boeren en tuinders