Nieuwsservice 27 april 2023


logo-header
Nieuwsservice 27 april 2023

Voor ons is het elke dag een beetje Koningsdag!👑

WS101022-8672-medium

Voor ons is het elke dag een beetje Koningsdag! Want net als voor onze koning is watermanagement natuurlijk ook voor ons een belangrijk thema. En omdat je elke dag onze collega’s in het oranje kan tegenkomen. Tijdens de controle van een dijk door onze dijkwachten bijvoorbeeld, onze collega's op de rioolwaterzuiveringen of medewerkers Beheer & Onderhoud. Vandaag kan iedereen in het oranje. Fijne Koningsdag allemaal!🧡

Proef aanbrengen damwanden

Damwandproef Oijen

Van 1 tot en met 12 mei vindt tijdens werkdagen in het projectgebied van de dijkversterking Meanderende Maas op twee locaties een proef plaats met het in de grond brengen van damwanden. Van maandag 24 tot en met woensdag 26 april zijn er al voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaar maken van de locaties en het vervoer van de machines ernaartoe. Na afloop van de proef worden de damwanden weer verwijderd.

Veel regen en toch al eerste blauwalg gesignaleerd

Blauwalg_2 meldingen april

De zonnige, warmere lentedagen lijken nog even uit te blijven. Goed voor de plantjes en de natuur: ‘groeizaam weer’ hoor je mensen om je heen ook wel veel zeggen. Maar niet alleen planten en natuur groeien. We hebben namelijk nu al de eerste blauwalg gespot op 2 locaties in ons werkgebied. Het gaat om twee geïsoleerde wateren: de Hamelspoel in Herpen en de Clarinet in Deurne.

Onze droogte-coördinator Jos Kruit vertelt bij Omroep Brabant over het effect van de regen op de natuur

Droogte-coordinator Jos Kruit bij Omroep Brabant

Er is afgelopen weken veel regen gevallen. 2 keer zoveel als gemiddeld. Goed voor de natuur en landbouw dat er een grote watervoorraad is. Onze droogte-coördinator Jos Kruit legt uit wat we doen om dit water vast te houden voor droge tijden. Water de ruimte geven en tegelijkertijd ervoor zorgen dat het water geen overlast geef. Bekijk hieronder het fragment van Omroep Brabant.

Vacature Technicus: word jij de nieuwe collega van Fren en Ties? Check de video!

Technicus

Schoon water. Klinkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Met jou als technisch expert (in wording) in huis kunnen de technische installaties die dit mogelijk maken 24/7 draaien. Als technicus onderhoud je de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Den Bosch. Word jij de nieuwe collega van Fren en Ties? Zij zoeken namelijk een Technicus voor de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel. Je krijgt binnen Aa en Maas volop doorgroeimogelijkheden en ontwikkelkansen. Zo begon Ties via een BBL-traject bij ons en krijgt hij een vast contract! Je kunt je blijven ontwikkelen, want we bieden ook ontwikkelprogramma's aan voor vakinhoudelijk professionals (VIP's)!

Coalitieakkoord Aa en Maas bereikt

2023-4-24-coalitieakkoord

Bij waterschap Aa en Maas hebben de vier partijen die sinds medio april formatiegesprekken hebben gevoerd, een akkoord bereikt. Water Natuurlijk, Geborgd Landbouw en Natuur, VVD en PvdA vormen samen de nieuwe coalitie voor de komende vier jaar. Zij hopen dat de samenwerking binnen het bestuur net zo constructief zal zijn als in de afgelopen periode. Op dinsdag 9 mei, tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur, licht formateur Josan Meijers toe hoe het onderhandelingsproces tussen de partijen is gelopen.

Bezoek komende zondag gratis onze gemalen Van Sasse of Caners!

Gemaal van Sasse_ Arno van Zwam

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. De komende periode stellen we gemaal Van Sasse in Grave en museumgemaal Caners in Gewande op een aantal zondagen gratis open voor publiek. Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een virtuele expositie in gemaal Van Sasse die je niet snel zal vergeten! Kom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Bewoners in Boxmeer vergroenen voortuinen in Land van Cuijk

2023-4-24-tuinvergroeningsactie

Op 22 april hebben inwoners van de Pieter Brueghelstraat in Boxmeer hun voortuinen groener gemaakt. Zij zijn hierbij geholpen door gemeente Land van Cuijk, waterschap Aa en Maas, woningcorporatie Mooiland en Sociom. In totaal hebben zo’n 25 bewoners hun voortuinen vergroend en de straat daarmee groener en gezelliger gemaakt.

Bezoek gratis onze gemalen Van Sasse en Caners

2023-4-20-gemaal-van-sasse

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. De komende periode stellen we gemaal Van Sasse in Grave en museumgemaal Caners in Gewande op een aantal zondagen gratis open voor publiek. Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een virtuele expositie in gemaal Van Sasse die je niet snel zal vergeten! Kom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.