Nieuwsservice 27 oktober 2022


logo-header
Nieuwsservice 27 oktober 2022

Collega Antoine van Geffen vertelt over 8000 zonnepanelen op zuivering in Oijen

Antoine van Geffen bij DTV Nieuws

Op onze rioolwaterzuivering in Oijen komen 8000 zonnepanelen. Hiermee zetten we weer een belangrijke stap naar een energieneutraal waterschap. Het leggen van de panelen is in volle gang. Naar verwachting kunnen we eind januari de eerste energie opwekken in Oijen. DTV Nieuws interviewde onze projectleider Antoine van Geffen hierover. Hij praat je in een paar minuten bij!

Jeugd IVN bouwt nestkastjes voor ecologische verbindingszone Graafsche Raam

Jeugd IVN Grave

Onlangs heeft het Jeugd IVN Grave nestkastjes gebouwd voor de toekomstige ecologische verbindingszone (EVZ) langs de Graafsche Raam. Vanaf volgend jaar starten de werkzaamheden om de Graafsche Raam meer natuurlijk te maken, onder andere door de aanleg van een EVZ.

Expositie 'Samen het klimaat de baas'

klimaathuisje expo1

Nog een tip voor een uitje in de #weekvanonswater! In Museum Klok & Peel in Asten kun je nu de nieuwe expositie 'Samen het klimaat de baas' bezoeken. In deze expositie laten we samen met gemeenten Asten en Someren zien hoe we de nadelige effecten van klimaatverandering te lijf gaan.

Medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij je apotheek!

medicijnresten

We gebruiken in Nederland steeds meer medicijnen. De resten daarvan komen via urine en ontlasting in het riool en - na gedeeltelijke zuivering - in sloten, beken en rivieren terecht. Dit vormt een gevaar voor vissen en drinkwater. Het goede nieuws: we kunnen daar iets aan doen! Want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit.

Omleiding struinpad Tovensche Beek

2022-10-24-struinpad-tovensche-beek_1

Langs de ecologische verbindingszone Tovensche Beek in Ledeacker loopt een struinpad waarover veel mensen wandelen. Voor een deel van het pad hebben we een omleiding ingesteld.

Korting op je regenton!

Regentonnenactie Helmond

Woon je in Helmond? Dan krijg je tot en met 15 november € 30 korting op de aankoop van een regenton. De coupon vind je op de website Alle lichten op groen. Daar kun je ook zien op welke plekken je deze kunt inleveren en de actievoorwaarden lezen.

Waterschap Aa en Maas reikt twee Groen-blauwe handdrukken uit

2022-10-21-Uitreiking-Groen-blauwe-handdruk

Twee initiatieven ontvingen vrijdag 21 oktober een Groen-blauwe handdruk. De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt door Peter van Dijk, lid van ons dagelijks bestuur. Dat gebeurde tijdens de vergadering van de Regionale Commissie Beneden Aa in Ecodorp Boekel.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.