Expositie 'Samen het klimaat de baas'


26 oktober 2022

Nog een tip voor een uitje in de #weekvanonswater! In Museum Klok & Peel kun je nu de nieuwe expositie 'Samen het klimaat de baas' bezoeken. We laten samen met gemeenten Asten en Someren in deze expositie zien hoe we de nadelige effecten van klimaatverandering te lijf gaan.

Slingerende beken

De expositie toont hoe we de beekdalen van de Aa, de Kleine Aa en de Beekerloop herinrichten. Deze waterlopen mogen weer slingeren door het landschap, krijgen op sommige plekken overstromingszones en natuurvriendelijke oevers. Daardoor ontstaat nieuwe natuur. Verder toont de expositie hoe de gemeenten Asten en Someren inspelen op de opwarming van de aarde. Daarbij gaat het om besparing in energieverbruik, inzet van duurzame energiebronnen, en meer.

Zelf aan de slag

Tot slot een niet onbelangrijke schakel: de bezoeker krijgt volop ideeën aangereikt hoe zelf dicht bij huis aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het vervangen van tegels door groen, afkoppeling regenpijpen of aanleg van water-absorberende Sedum-daken.

220928 pb museum klok en peel
Foto: Cor van de Ven

Lang leve Planeet Aarde

De expositie is gekoppeld aan het scholenproject “Lang leve Planeet Aarde” waarbij leerlingen van basisscholen in Asten en Someren aan de slag  gaan met het thema duurzaamheid. Voor de betreffende leerlingen en hun ouders is de expositie tegen een speciaal kortingstarief te bezoeken, voor overige bezoekers geldt het normale tarief.

Meer weten?

Neem een kijkje op de informatiepagina van Museum Klok & Peel.