Nieuwsservice 19 mei 2022


logo-header
Nieuwsservice 19 mei 2022

Droogte en piekbuien niet hand in hand

jos

10 jaar geleden stonden onze stuwen in de winter laag om het teveel aan water zo snel mogelijk af te voeren. Dat is nu een heel ander verhaal.

‘We zijn druk met water vasthouden én verdelen’

inlaat_deurne_1

Warm, tropisch en droog. Terwijl zonaanbidders hier geen genoeg van krijgen, hebben planten en gewassen dorst. Ze hebben behoefte aan water. Daarom voeren we zoveel mogelijk water aan vanuit de Maas en verdelen dat over ons werkgebied. Daar proberen we het vast te houden. Via de Zuid-Willemsvaart stroomt het Oost-Brabant in. Via de Noordervaart stroomt het water naar de Peelkanalen (Helenavaart, Kanaal van Deurne en het Peelkanaal) in het zuiden van ons gebied.

Neem een kijkje in Gemaal Van Sasse en museumgemaal Caners

2022-04-14 gemaal van Sasse

Iedere laatste zondag van april t/m juli stellen we gemaal Van Sasse in Grave en museumgemaal Caners in Gewande gratis open voor publiek. Rondleiders leggen uit hoe een gemaal werkt en nemen bezoekers mee terug in de tijd. De gemalen zijn geopend tussen 13.00 en 16.00 uur en liggen op twee prachtige plekken aan de Maas waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Ben jij een Waterbaas? Doe de Waterbazencheck!

2022-05-16-persbericht-waterbazencheck_1

Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck van de waterschappen!

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.