Ben jij een Waterbaas? Doe de Waterbazencheck!


16 mei 2022

Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck van de waterschappen.

Veeg jij vet uit je koekenpan voordat je die afwast? Of heb je een herbruikbare drinkfles in je tas? Daar scoor je punten mee bij de Waterbazencheck! Als de uitslag tegenvalt, krijg je meteen tips om een (nog) grotere Waterbaas te worden.

Waanzinnige waterprijzen

Wist je bijvoorbeeld dat in veel shampoos hele kleine stukjes plastic zitten, die uiteindelijk via jouw afvoerputje in de sloot terechtkomen? Door de Waterbazencheck te doen, kom je er niet alleen achter hoe waterbewust je bent, je maakt ook nog kans op waanzinnige waterprijzen. Zoals een zeeppakket zonder plastic.

In het groot

Wat Waterbázen in het klein doen, doen waterscháppen in het groot. Ze voorkomen dat we verzuipen bij hoog water, maar ook dat we ‘uitdrogen’ tijdens een hittegolf. Het waterschap zuivert ons rioolwater en zorgt ervoor dat jij een duik kunt nemen in schoon zwemwater. Meer weten? Kijk op waterschappen.nl/waterbazen.