Nieuwsservice 16 juni 2022


logo-header
Nieuwsservice 16 juni 2022

Waarschuwing voor valse e-mail waterschapsbelasting Waternet

beekherstel

Wij waarschuwen inwoners in ons werkgebied voor valse e-mails over waterschapsbelasting die uit naam van Waternet worden verstuurd. Heb je zo’n e-mail ontvangen? Geef je rekeningnummer niet door en klik niet op de links in de e-mail.

Buiten zwemmen: geniet, maar zwem alleen in goedgekeurd zwemwater

Zwemmen

De komende dagen loopt de temperatuur op naar meer dan 30 graden. Lekker weer om te zwemmen. Je onderdompelen in koud water is goed voor lichaam en geest. Heerlijk, maar let wel op: je kunt niet overal zwemmen. Alleen officiële zwemlocaties zijn schoon en veilig. Vanwege gezondheidsrisico’s raden we mensen en dieren af om op andere plekken te zwemmen.

Kanovaren en suppen in de wateren van Aa en Maas, mag dat zomaar?

Kano varen pg

Op zomerse dagen is er niets zo leuk als op een SUP-board of in een kano peddelend de natuur te verkennen. Maar mag je zomaar overal je kano of plank te water laten?

Wil jij de biodiversiteit een handje helpen? Vraag dan subsidie aan!

2022-06-09-subsidie-biodiversiteit

Weet je dat je met relatief eenvoudige maatregelen rondom jouw huis of erf een betere leefomgeving kunt maken voor insecten, vogels en andere dieren? Door bijvoorbeeld het planten van (fruit)bomen of het aanleggen van een houtwal, poel of insectenhotel zorg je voor meer voedsel, beschutting en nestgelegenheid.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.