Buiten zwemmen: geniet, maar zwem alleen in goedgekeurd zwemwater


15 juni 2022

De komende dagen loopt de temperatuur op naar meer dan 30 graden. Lekker weer om te zwemmen. Je onderdompelen in koud water is goed voor lichaam en geest. Heerlijk, maar let wel op:  je kunt niet overal zwemmen. Alleen officiële zwemlocaties zijn schoon en veilig. Vanwege gezondheidsrisico’s raden we mensen en dieren af om op andere plekken te zwemmen.

Veilige zwemwaterlocaties

Wil je zwemmen, pootje baden en spelen in natuurwater? Kijk dan op www.zwemwater.nl of download hun app om te zien waar dat veilig en schoon kan. Wij adviseren om alleen verkoeling te zoeken bij deze officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Hier wordt de zwemwaterkwaliteit, hygiëne en de fysieke veiligheid onderzocht en wordt er ook gewaarschuwd wanneer deze niet voldoende is.

Zwemmen

Laat je hond niet zwemmen in natuurwater

De officiële zwemwaterlocaties zijn alleen bestemd voor mensen. Honden zijn hier niet welkom. Wij raden hondenbezitters af om de hond te laten zwemmen in de overige wateren. Doordat de waterkwaliteit hier onvoldoende in beeld is, is dit water niet veilig. In dit water kan blauwalg of botulisme voorkomen. Van deze giftige bacteriën kan je hond ziek worden.

Actuele meldingen van blauwalgen en botulisme

Weten of er blauwalgenbloei of botulisme is in jouw buurt? Bekijk dan het actuele overzicht van alle locaties met blauwalgen en/of botulisme.

Bekijk de actuele meldingen

Heb jij een vermoeden van blauwalg of botulisme bij jou in de buurt?

Maak een melding