Videojournaal Leegveld: einde uitvoering komt in zicht


23 januari 2023

In april 2021 startte de werkzaamheden voor het hoogveenherstel in de Deurnsche Peel vanuit het project Leegveld. Nu, ruim anderhalf jaar later, voert aannemer Wetering de laatste klussen uit in het veld. Het einde van de uitvoering komt in zicht. Als de graafmachines uit beeld zijn, kan de natuur zich verder gaan herstellen. Maar wat is daar nog voor nodig? Welke afspraken zijn gemaakt over nazorg en beheer? Daarover gaat het derde videojournaal project Leegveld.

In dit journaal komen onze dagelijks bestuurder Ernest de Groot, lid dorpsraad Liessel Henk Hikspoors, gebiedsbeheerder Peter van Hees en omgevingsmanager Sjors Hoek, en boswachter Lieke Verhoeven aan het woord.

Van peilopzet tot wandelmogelijkheden

We blikken kort even terug op het vele werk dat is verzet de afgelopen maanden. En we kijken vooruit. Want als het projectgebied volledig is ingericht, zullen de nieuwe waterpeilen in de bestaande en nieuw ingerichte natuur zichtbaar worden. Hoe snel dat gaat, en hoe snel de streefpeilen bereikt worden, hangt af van hoeveel neerslag valt. Dat gaan we goed monitoren, onder meer met een netwerk van circa 200 peilbuizen in het gebied. Ook komen in het journaal de recreatieve (wandel)mogelijkheden in de nieuwe natuur aan bod.  Hoewel de natuur kwetsbaar is, begrijpen we dat de mensen een kijkje willen nemen. Het is een prachtig gebied om in te vertoeven!

Bekijk het videojournaal!

Meer weten?

Dit videojournaal is opgenomen in de nieuwsbrief van januari met de laatste stand van zaken. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief via de projectpagina Leegveld. Hier vind je ook de eerdere videojournaals, meer informatie over wat we precies doen en de nazorgregeling Peelvenen (en het nazorgteam):

Naar projectpagina Leegveld

Elke week het laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice