Nieuwsservice 21 september 2023


logo-header
Nieuwsservice 21 september 2023

Een groene verbinding langs de Molenheide Loop

Molenheide-Loop-omroep-Meierij

Nu is het nog een kale vlakte langs de Molenheide Loop in Meierijstad. ‘Maar straks, als wat warmer en ‘groeizamer’ weer is, wordt het in no-time een groene omgeving waar je verschillende plant- en diersoorten kunt bewonderen’, vertelt projectleider Bart Engels aan omroep Meierij.

De zomer was extreem nat: ‘Op sommige plekken viel twee keer zoveel regen als normaal’

neerslag_werkgebied_aa_en_maas_1

Er viel in de zomer van 2023 bijna de dubbele hoeveelheid regen als gebruikelijk. Dankzij al die regen staat het watersysteem in ons werkgebied er heel anders voor dan de afgelopen jaren. Oppervlaktewater en de bodem gaan goed gevuld de herfst in.

Prinsjesdag 2023: waterschappen zien kansen voor versnelling natuurherstel

prinsjesdagbeel2023

Het demissionaire kabinet heeft op de derde dinsdag van september de Miljoenennota gepresenteerd. Voor de transitie van het landelijk gebied en het oplossen van de stikstofproblematiek lijkt te weinig geld beschikbaar. De Unie van Waterschappen ziet desondanks mogelijkheden om op de korte termijn natuur te herstellen en de landbouw toekomstperspectief te geven met waterbeheermaatregelen.

‘Het is niet normaal hoeveel afval je vindt in en om het water’

boot

Grijpers, schepnetten en heel veel volle vuilniszakken. Ruim tweehonderd vrijwilligers trokken op zaterdag 16 september de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Zowel óp als langs het water, op verschillende plekken in ons werkgebied.

Plaatsing keringen bij sifons Brabantse kanalen

noordzijde_sifon_goorloop

Rijkswaterstaat werkt de komende maanden op verschillende plekken bij het Wilhelminakanaal. Ondergrondse watertransportbuizen worden dan voorzien van keringen.

Afsluiting ‘olifantenpaadje’ bij Maasdijk in Oud-Empel

wandelpaaltje

De snelste weg is niet altijd de beste route. Dit blijkt onder andere onderaan de Maasdijk in Oud-Empel. Daarom sluiten waterschap Aa en Maas en Natuurmonumenten het ontstane olifantenpaadje (sluiproute) binnenkort af.

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

2023-9-18-onze-vacatures

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland en we wonnen de FUTURPROOF-award, omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn. Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.