Nieuwsservice 19 oktober 2023


logo-header
Nieuwsservice 19 oktober 2023

Wandel je mee in 't Gulden Land?

't Gulden Land 1 (1)

Tussen Helmond-Noord en de Kop van Aarle-Rixtel ligt het natuurgebied ’t Gulden Land. Benieuwd wat dit natuurgebied te bieden heeft? Wandel op zaterdag 28 oktober om 10:30 uur mee onder begeleiding van gidsen van IVN Laarbeek en de gebiedspartners van 't Gulden Land.

Rondje ziekenhuizen met speels verhaal over medicijnresten

Opening Rik on Tour Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch staat een wand in U-vorm met allerlei speelse elementen om kinderen en hun ouders meer te leren over medicijnenresten die we liever niet in water tegenkomen. De unit is nog tot maandag 23 oktober te zien in het JBZ (trap op, achter de receptie). Daarna wordt de unit tentoongesteld in andere ziekenhuizen in Brabant.

Nieuwe burgercommissieleden actief in de adviescommissies van Aa en Maas

Foto_burgercommissieleden_oktober2023

Drie nieuwe burgercommissieleden legden de eed of belofte af tijdens de vergadering van het algemeen bestuur op vrijdag 13 oktober. Het gaat om Adriana Hernández van 50PLUS, Steven Kastelijns van de PvdA en Wessel Versteegh van de VVD. Burgercommissieleden mogen politieke partijen in het algemeen bestuur vertegenwoordigen in commissies. Ze gaan dieper in op onderwerpen zoals het watersysteembeheer of het emissiebeheer. Er zijn nu acht burgercommissieleden, nadat er voor de zomer al vijf nieuwe commissieleden de eed/belofte aflegden.

Herfstvakantietip: ontdek de mooiste waterplekjes tussen de Aa en de Maas

ws101022-8615-large_1

De herfst is eindelijk aangebroken. Het seizoen bij uitstek om heerlijk de natuur in te gaan. En dan het liefst naar een verrassende plek! Het gebied van Aa en Maas stroomt over van spannende waterplekjes. We hebben de mooiste plekjes voor je op een rij gezet.

‘Bevers om de tuin leren leiden’

screenshot_20231017_094411

De bever is al een tijdje terug in ons land. Hoewel we dit beschermde dier van harte verwelkomen, maken we ons ook zorgen. Zijn bedrevenheid in het bouwen van dammen en zijn graafwerk in dijken en langs sloten zorgt voor de verstoring van waterpeilen, minder stabiele dijken en het verzakken van slootkanten. Een uitdaging! Want we willen graag harmonieus en veilig samenleven met deze knaagdieren. Daarvoor zijn we hard op zoek naar oplossingen. Eén zo’n innovatieve oplossing is de zogenaamde ‘beaver deceiver’.

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

vacature_adviseur_slimmer_werken

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland en we wonnen de FUTURPROOF-award, omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn. Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.