Nieuwsservice 31 augustus 2023


logo-header
Nieuwsservice 31 augustus 2023

Doe mee met World Cleanup Day; van afvaldisco tot gratis varen of suppen

maaslandse_kanovereniging_1

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag staan er, verspreid over mooie plekjes in ons werkgebied, allerlei cleanup-activiteiten op het programma. Zo kun je meedoen aan een gezellige of sportieve activiteit, nieuwe plekjes ontdekken en meteen een goede daad verrichten.

Kleine grondwaterput in Brabant vanaf 1 september melden bij waterschap

foto kleine onttrekking

De Brabantse waterschappen roepen alle gebruikers van kleine grondwaterputten op om hun put vanaf 1 september te melden. Dit geldt voor inwoners en bedrijven. Het doel is meer inzicht in het grondwatergebruik in Brabant te krijgen. Van het kleine grondwaterverbruik is dat nog onvoldoende duidelijk. Meer inzicht is hard nodig in een droger wordend Brabant.

Nederland gaat voor groen. Ook wij zetten de knop om!

Routekaart naar een energieneutraal, klimaatneutraal en circulair Aa en Maas 2050

Samen hebben we een missie: Nederland klimaatneutraal in 2050. Klimaatneutraal betekent dat we als land geen effect hebben op het klimaat. En dat we de opwarming van de aarde tegengaan. Zodat we er veilig kunnen wonen, leven en werken. 2050 klinkt ver weg. Toch moeten we nu al in actie komen. Als waterschap kunnen en willen we natuurlijk niet achterblijven. Wij zetten grote stappen om onze organisatie te vergroenen.

Jaarlijkse schouw (slootcontroles) voortaan in november in plaats van januari

2023 schouw

Mensen die aan een sloot (B-watergang) wonen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van die sloot. Jaarlijks controleren wij of dat goed gebeurd is. Zo niet, dan sturen wij een brief met het verzoek om dat alsnog te doen. Deze controle noemen we de schouw. De afgelopen jaren vond de jaarlijkse schouw plaats in januari. Vanaf dit jaar starten we voortaan op 15 november.

Bezoek ons gemaal Van Sasse gratis tijdens Open Monumentendag

Gemaal van Sasse

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap tijdens Open Monumentendag. Op zondag 10 september kun je gratis een kijkje nemen in gemaal Van Sasse tussen 11.00 en 16.00 uur. Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een Efteling-waardige virtuele expositie in gemaal Van Sasse!

Dode vissen in Beekgraaf

vissterfte_1

Op de Beekgraaf zijn veel dode vissen gevonden. Het gaat om het stuk Beekgraaf vanaf de weg Berkensteeg tussen Erp en Boekel tot aan 't Ven, een woonwijk in Veghel. De dode vissen worden door ons weggehaald en opgeruimd.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.