Nieuwsservice 3 november 2022


logo-header
Nieuwsservice 3 november 2022

Bijen maken kwartier op erf van René Jansen

2022-11-2-subsidie-bijenhotels

Hoe meer variatie in de natuur, hoe beter voor alle leven. Om de ontwikkeling van plant en dier een handje te helpen is er een subsidie. Voor bijvoorbeeld het aanleggen van houtwallen en poelen, het planten van fruitbomen of het plaatsen van nestkastjes of ooievaarsnesten. Allemaal hoera-momenten voor de biodiversiteit in het agrarische landschap. Varkenshouder Rene Jansen vroeg subsidie aan voor twee bijenhotels.

Waterbericht oktober 2022: grondwaterstand laag voor de tijd van het jaar

Foto waterbericht oktober_2

De maand oktober verliep droog. De eerste helft van de maand viel er nauwelijks regen. De tweede helft van de maand was wat wisselvalliger. De grondwaterstanden zijn als gevolg hiervan ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van het begin van de maand. Normaal wordt het grondwater na de zomer aangevuld, waardoor de grondwaterstanden over het algemeen stijgen. Dat is dit jaar dus niet het geval. In dit waterbericht lees je wat dit betekent.

Baggerseizoen van start

Foto_baggeren_vierkant

Vanaf half november gaan we weer baggerwerkzaamheden verrichten aan sloten en beken in Oost-Brabant. Bagger is een laag modder op de bodem van sloten, beken en andere watergangen. Deze laag groeit elk jaar een beetje aan. Bij het baggeren verwijderen we de aanwezige bagger uit de watergang.

Onze adviseur Waterveiligheid Hanneke Kloosterboer finalist Ambtenaar van het Jaar 2022

Hanneke Kloosterboer

She made it! Onze topper Hanneke Kloosterboer is door naar de volgende ronde voor de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2022. Dat betekent dat zij bij de top 12 zit. En daar zijn we als organisatie trots op!

‘Knikkerbaan’ voor zuivering in Haps

2022-11-1-torwash-slibverwerking

De stellage die op de zuivering in Haps komt lijkt op een knikkerbaan. Verschil is wel dat deze 15 meter hoog is. En dat hier geen knikkers doorheen rollen maar enorme hoeveelheden slib. Slib is de substantie die overblijft nadat we het afvalwater hebben schoongemaakt. Het bevat veel water en daar willen we vanaf.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.