Nieuwsservice 29 december 2022


logo-header
Nieuwsservice 29 december 2022

Frituurvet brengt schade aan riool rond oud en nieuw

2022-12-21-oliebollen-frituurvet

Na het bakken van oliebollen tijdens oud en nieuw, verschijnt bij bijna 4 op de 10 Nederlanders het gebruikte frituurvet nog in de gootsteen of wc. Dat blijkt uit publieksonderzoek van de waterschappen. Oliebollenvet veroorzaakt grote problemen in leidingen en bij rioolwaterzuiveringen. De zuivering en afvoer van dit vet kost waterschappen jaarlijks enkele miljoenen euro’s.

Ken je een mooi initiatief dat in aanmerking komt voor een groen-blauwe handdruk? Geef dit door!

2022-12-27-groen-blauwe-handdruk

Acht keer per jaar reiken we een groen-blauwe handdruk uit aan inwoners, (agrarische) bedrijven of werkgroepen/verenigingen in ons werkgebied. Zij ontvangen deze aanmoedigingsprijs van € 500 voor bijzondere projecten of initiatieven over klimaat, water, duurzaamheid, natuur of beleving. We roepen je op deze mooie initiatieven ‘boven water te krijgen’ en bij ons aan te melden.

Julia neemt afscheid als jeugddijkgraaf: “Ik ben zelfs een wateropleiding gaan doen”

2022-12-23-julia-goets

Julia Goets uit Reek neemt afscheid als landelijke jeugddijkgraaf en als jeugdbestuurder bij ons waterschap. “Toen ik als jeugdbestuurder bij Aa en Maas begon wist ik niets van water. Inmiddels weet ik hoe interessant waterbeheer is! Ik ben zelfs een wateropleiding gaan doen.”

Laatste nieuws over dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein

Nieuwsbrief dec 2022

Lees het laatste nieuws over de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein in de digitale nieuwsbrief. In deze editie o.a. nieuws over de samenwerkingsovereenkomst, de online bijeenkomst van 24 januari, het participatieverslag en het publieksvriendelijke voorkeursalternatief (plan op hoofdlijnen).

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.