Een kijkje in 't Aa-dal Zuid


26 oktober 2023

Rondom Asten en Someren, ofwel ’t Aa-dal Zuid, werken we met de gemeenten en andere betrokkenen aan een klimaatbestendig en natuurvriendelijk beekdal. Begin dit jaar rondden we er verschillende werkzaamheden af bij de Aa, de Beekerloop en de Slievense Loop. Zes maanden later namen we een kijkje en zagen hoe mooi het gebied zich ontwikkelt!

De Aa kronkelt weer door het landschap. De natuurvriendelijke oevers bij de Beekerloop zijn inmiddels begroeid. En de waterbassins bij de Slievense Loop doen hun werk. In dit bericht lees je enkele feiten en cijfers over het uitgevoerde werk.

Maar we zijn nog niet klaar in 't Aa-dal Zuid. Alle beken en sloten in het gebied wateren af op de Aa. Voor een klimaatbestendig en natuurvriendelijk beekdal is het daarom nodig in de héle regio naar het watersysteem te kijken.

Samen vooruit in 't Aa-dal Zuid

Zo gaan we binnenkort aan de slag in Someren-Eind. We vervangen er enkele duikers in de Heideloop en plaatsen een stuw in de Kleine Scheidingsloop. Daarnaast krijgt het werk aan de Slievense Loop in Someren-Noord een vervolg, maar dan in het landelijk buitengebied. Op beide plekken gaat het om werk dat gericht is op het verminderen van de kans op wateroverlast bij flinke regenbuien. En om het beter kunnen beheren van het waterpeil.

Interesse om de ontwikkelingen in 't Aa-dal Zuid te volgen? Abonneer je via de projectpagina op de digitale nieuwsbrief!

Naar de projectpagina Aa-dal Zuid

Ontdek zelf 't Aa-dal Zuid met onze Waterweetjeswandeling

Ook nu de herfst is begonnen, nodigt het gebied uit tot een heerlijke wandeling. Verken bijvoorbeeld Starkriet met onze Waterweetjeswandeling. De route begint bij de hoogwaterstuw in de Aa, waar we begin dit jaar nog twee vispassages aanlegden, aan het einde van de Kalkweg in Someren.

Bekijk de wandelroute

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice