Open dag rioolwaterzuivering Oijen een groot succes!


13 maart 2023

Onze Waterdag op de zuivering in Oijen op zaterdag 11 maart was een groot succes! Op deze open dag hadden we heel veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Dat de zon doorkwam was een cadeautje, en dat de teller aan het eind van de dag de 1000 bereikte, was echt de kers op de taart!

Bezoekers kregen een rondleiding langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering en leerden meer over hoe we medicijnresten uit het afvalwater halen met onze nieuwe PACAS-installatie zodat we het gezuiverde rioolwater nóg schoner kunnen maken voor het de sloot instroomt en. Ook legden we uit wat inwoners zelf kunnen doen met het opvangen en vasthouden van water rondom het eigen huis.

Fun voor kinderen

Kinderen konden aan de slag als echte waterschappers. Zo mochten ze meehelpen met het inspecteren van een dijk, aan de slag met de waterpuzzelwand en met de Afvaljuf knutselden ze hun eigen waterdiertje van afval. En de schminksters toverden op ieder gezichtje een mooie vlinder of ander insect.

Minister Mark Harbers opende donderdag 9 maart samen met dijkgraaf Mario Jacobs deze PACAS-installatie op de zuivering in Oijen.

Uitlegvideo over onze PACAS-installatie

In deze video leggen ons dagelijks bestuurslid Peter van Dijk en onze adviseur schoon water Janneke Snijders de werking van de PACAS-installatie uit.

Fragment Goedemorgen Nederland (WNL)

Foto's van de open dag