Tijdens laatste vergadering voor verkiezingen stemt algemeen bestuur Aa en Maas in met het verder versterken van dijken voor onze waterveiligheid


17 februari 2023

Al zitten we vlak voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart, het algemeen bestuur van Aa en Maas gaat gewoon door met het nemen van belangrijke besluiten. Zo is tijdens de laatste vergadering op vrijdag 17 februari onder andere besloten ruim € 20 miljoen beschikbaar te stellen voor de planuitvoering van  dijkversterkingsproject Meanderende Maas (traject Ravenstein-Lith) en de verkenning van het dijktraject Lith-Bokhoven.

Vergadering algemeen bestuur Aa en Maas.

Meanderende Maas

Het grootste deel van € 19 miljoen gaat naar het project Meanderende Maas dat richting de uitvoeringsfase gaat. Bij dit dijkversterkingsproject wordt de ruim 26 kilometer lange Maasdijk aan de Brabantse zijde van Ravenstein tot Lith versterkt. De Maas krijgt aan de Gelderse en Brabanste zijde meer ruimte en het gebied wordt nog mooier en sterker gemaakt. Zo worden 270.000 mensen beschermd tegen hoogwater tot in Oss en Den Bosch. Kijk voor meer informatie op de website van Meanderende Maas.

Meer informatie over project Meanderende Maas

Project Meanderende Maas.

Dijkversterking Lith-Bokhoven

De dijkversterking Lith-Bokhoven is nog niet zo ver en zit in de verkennende fase. Door de dynamische omgeving waar veel verschillende grote opgaven liggen en grote projecten lopen, is het belangrijk om vooraf goed de aard, omvang en beperkingen van het project in kaart te brengen. Hiervoor wordt € 1,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart 2023 mag je stemmen voor de waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor Provinciale Staten. De leden van het algemeen bestuur van het waterschap en Provinciale Staten bestaan uit leden van politieke partijen. Zij hebben elk hun eigen voorkeuren waarin zij willen investeren. Dit kan zijn milieu, economie, innovatie of waterpeil. Wat vind jij belangrijk? Er valt echt iets te kiezen! Jouw stem telt.

Bekijk hier alle informatie over de waterschapsverkiezingen

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice