Nog 3 weken tot de waterschapsverkiezingen


20 februari 2023

Met nog 3 weken te gaan komen de waterschapsverkiezingen van 15 maart snel dichterbij. De campagne om kiezers te overtuigen om te gaan stemmen is ook van start gegaan. Iedereen van 18 jaar of ouder mag gaan stemmen. Met een landelijke televisiecommercial worden de verkiezingen extra onder de aandacht gebracht.

Op 15 maart staan we stil bij de toekomst van ons water

Bekijk hieronder de video.

Deze reclame is nu te zien op televisie en via diverse online media. Het is een gezamenlijke reclameboodschap van alle waterschappen in Nederland samen. Het doel is om de waterschapsverkiezingen onder de aandacht te brengen en mensen te overtuigen om te gaan stemmen.

In de reclame komen de volgende vragen aan bod:

  • Waar beschermen we het water tegen de mens, en waar de mens tegen het water?
  • Moeten we méér investeren?
  • En wanneer is schoon schoon genoeg?

De keuzes die we maken hebben gevolgen voor ons allemaal. Hoe zie jij de toekomst van ons water? Stem ook! Op 15 maart tijdens de waterschapsverkiezingen.

Naast de televisie reclame is ook een online reclamecampagne van start gegaan.

Het algemeen bestuur

In Oost-Brabant werkt waterschap Aa en Maas 24 uur per dag aan sterke veilige dijken, een goede kwaliteit van water in sloten, beken en rivieren en het voorkomen van teveel of te weinig water. Ook maken wij voor onze ruim 778.000 inwoners en bedrijven het afvalwater schoon.

Het algemeen bestuur van het waterschap bestaat uit leden van politieke partijen waar je op kunt stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. En elke partij heeft zijn eigen voorkeuren. Er wordt om de vier jaar een nieuw algemeen bestuur gekozen. Samen nemen zij beslissingen over wat het waterschap doet. Iedereen kan er op rekenen dat waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende water, maar dan blijft er nog genoeg te kiezen over. Daarom zijn er verkiezingen.

Alles over de verkiezingen

Kijk op onze pagina Verkiezingen voor meer informatie over het waterschap, de verkiezingen en de partijen op wie je kunt stemmen. Ook is hier een online stemhulp te vinden.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice