Inspectie groenprocedure binnenkort van start


9 november 2022

Ben jij eigenaar van een perceel waar een sloot doorheen loopt? Of grenst je perceel aan een sloot of beek die wij onderhouden? Dan moet je ervoor zorgen dat wij voldoende ruimte hebben om goed onderhoud uit te kunnen voeren aan deze sloten en beken. Als bomen of struiken te groot zijn geworden, moet je deze snoeien. Dit noemen we de groenprocedure. In november inspecteren we de sloten en beken in ons werkgebied.

Controleren bomen en struiken

Na de laatste maaiperiode van het jaar die in november plaatsvindt, beginnen we met de inspectie. We controleren of bomen en struiken zo groot zijn geworden dat ze ons onderhoud aan beken en sloten in de weg zitten. Is dat het geval? Dan sturen we jou als eigenaar van het perceel een brief en overzichtskaart met het verzoek om bomen of struiken binnen zeven weken te snoeien of te verwijderen.

Type werkzaamheden en hercontrole

Op de overzichtskaart die je krijgt, staat waar en welke werkzaamheden je moet uitvoeren. Het kan gaan om laaghangende takken snoeien, opschot verwijderen, houtwal terugzetten of stamschot verwijderen. Nadat de termijn die in de brief staat verlopen is, doen we een hercontrole. Meer informatie hierover vind je op de pagina Groenprocedure.

Meer informatie over de Groenprocedure

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze gratis nieuwservice!