Voorkom wateroverlast of bereid je voor

Check de website www.overstroomik.nl

Ontdek hoe hoog het water bij jou thuis komt tijdens een overstroming. Denk vervolgens eens na wat je nodig hebt als het zover is. En wie/ wat neem je mee naar zolder?

Naar de website www.overstroomik.nl

Controleer je verzekering

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je schade hebt aan je woning door water in je kelder of kruipruimte, of als je dak lekt. Toch ben je als woningeigenaar bijna altijd zelf verantwoordelijk voor het waterdicht maken van je kelder of kruipruimte. Huur je jouw woning? Overleg dan met je verhuurder over het herstel en de kosten. Ben je de eigenaar van de woning en wil je schade door water in je kelder melden? Neem dan contact op met de verzekeraar van je Inboedel- en Opstalverzekering.

Kijk hier wie je wanneer belt bij wateroverlast

Maak je dakgoot regelmatig schoon

Een verstopte dakgoot door bladeren of ander afval, kan voor wateroverlast zorgen. Als de afvoer van regenwater niet goed werkt, kun je last krijgen van wateroverlast en vocht. Maak zeker één keer per jaar jouw dakgoot schoon. De beste tijd daarvoor is in november.

Check of de regenpijp goed vastzit aan de dakgoot, of er een lekkage zit in de regenpijp of dakgoot of dat de dakgoot verstopt zit. Werkt de afvoer goed en heb je toch overlast? Dan kan er een bouwtechnisch probleem zijn. Schakel in dat geval een aannemer in.

Bekijk onze actuele waterstanden

Op onze actuele waterwebsite vind je actuele waterinformatie overzichtelijk bij elkaar, met kaarten en toelichtingen. Zoals waterstanden, verwachte neerslag en of er meldingen zijn rondom de waterkwaliteit.

Naar de actuele waterinformatie