Nieuwe projectleider: Peter Buster


Peter Buster is per direct projectleider van het project Wijboschbroek. Hij volgt daarmee Ben Selten op die om persoonlijke redenen de functie heeft neergelegd. Peter stelt zich graag even aan u voor.

P.Buster_DSC_0576-medium

'Mijn naam is Peter Buster. In 1961 geboren in Goirle en opgegroeid in Tilburg. Ik werk nu zo’n 25 jaar in het buitengebied. Ben als fysisch geograaf begonnen in de milieuwereld en snel doorgegroeid naar projectleider van complexe, integrale gebiedsprocessen. Dit deed ik tot 2015 bij de Dienst Landelijk Gebied en daarna bij de Provincie Noord-Brabant. Daar werk ik nog steeds.

Projecten

Zo heb ik me onder meer beziggehouden met de Brabantse Wal, het Land van Heusden en Altena en met de Westelijke Langstraat, gelegen tussen Waalwijk en Waspik. Deze laatste is een kwelrijk gebied met fantastische flora gelegen op de Naad van Brabant (overgangsstrook van de hoge zand- naar de lager gelegen kleigronden).'

Aanpak

'Veel tijd besteed ik daarbij aan het leren kennen van de omgeving, om samen met de lokale partijen te werken aan een mooiere en schonere leefomgeving. Zo heb ik een brede kijk op dingen ontwikkeld en benader ik de opgaven en projecten integraal.

Nu begonnen als projectleider voor het project Wijboschbroek. Daar hoop ik samen met u een mooi project af te leveren. De ervaring in soortgelijke projecten helpt me om u allen droge voeten te laten houden en toch de gestelde doelen in Wijboschbroek te halen.

Ik hoop u snel te zien in het gebied!'