Nieuwsservice 6 juli 2023


logo-header
Nieuwsservice 6 juli 2023

Aanleg ecologische verbindingszones in Deurne van start

Oude Aa Donschotseweg 1

Waterschap Aa en Maas start medio augustus met de aanleg van ecologische verbindingszones in de omgeving van Deurne. Dit doen we in samenwerking met gemeente Deurne, gemeente Asten, provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap. De aannemer is al begonnen met het voorbereidend werk. Vragen over de werkzaamheden? Kom naar de inloopavond op woensdag 12 juli.

Waterbericht juni: droge en recordwarme maand

Waterbericht juni_2023

Juni was een droge en warme maand; de langste droge periode ooit in Nederland als je kijkt naar meetstation Volkel. Vanaf half mei had het niet meer geregend. Daardoor zakten de grondwaterstanden dieper weg. We namen verschillende maatregelen tegen droogte: we stelden een onttrekkingsverbod oppervlaktewater in, pompten extra water vanuit de Maas naar achterliggend gebied, zetten gezuiverd afvalwater (effluent) in en redden vissen in drooggevallen sloten. Hoe de situatie er nu voor staat en wat we nog meer hebben aan maatregelen hebben getroffen, lees je in dit waterbericht.

Let op voor blauwalg in kanalen, sloten en beken

Blauwalg nieuwsbericht

Door de warme, droge en zonnige dagen van de afgelopen tijd ontstond er op steeds meer plekken blauwalg in ons werkgebied. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar je ziek van kunt worden. Dit geldt zowel voor mensen als voor dieren. Opletten dus! Niet alleen als recreant of voor je huisdier, maar ook als agrariër. Wij raden aan om rekening te houden met mogelijk aanwezige blauwalg bij het beregenen van je gewassen. Of als je je vee uit sloten of beken wil laten drinken.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.