Nieuwsservice 26 januari 2023


logo-header
Nieuwsservice 26 januari 2023

Videojournaal Leegveld: einde uitvoering komt in zicht

IMG-20221222-WA0004

In april 2021 startte de werkzaamheden voor het hoogveenherstel in de Deurnsche Peel vanuit het project Leegveld. Nu, ruim anderhalf jaar later, voert aannemer Wetering de laatste klussen uit in het veld. Als de graafmachines uit beeld zijn, kan de natuur zich verder gaan herstellen. Maar wat is daar nog voor nodig? Welke afspraken zijn gemaakt over nazorg en beheer? Daarover gaat het derde videojournaal project Leegveld.

Veel aandacht voor vitaliteit en gezondheid binnen Aa en Maas

Bootcamp

Eind januari... te laat voor goede voornemens? Bij Aa en Maas kun je hier het hele jaar door aan werken. We hebben namelijk veel aandacht voor vitaliteit en gezonde medewerkers. Want als je fysiek en mentaal sterk en energiek bent, heb je meer plezier in je werk. Daarom krijg je veel ruimte om je werk flexibel in te richten, hebben we leuke programma’s om beweging te stimuleren en kun je gebruik maken van coaching. Gezonde collega's, daar gaan we voor!

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de aspirant dijkwacht opleiding

2023-1-20-dijkwachten-opleiding

Elke dag werken we aan veilige dijken. En als het water stijgt, zetten we dijkwachten in om onze dijken goed in de gaten te houden. Daarvoor worden ze opgeleid en jaarlijks getraind. Wil je ook dijkwacht worden en meer leren over onze dijken? Ben je fit en kun je dagelijks tussen de 15 en 20 km lopen? En ben je flexibel inzetbaar bij hoogwater? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Opnieuw daling van muskusratvangsten in Brabant, beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven

2023-1-24-muskusratbestrijder-op-het-water

In 2022 zijn er in Brabant in totaal 3560 muskusratten gevangen. Dat is een daling van 21% ten opzichte van 2021. Daarnaast is het aantal beverratvangsten zo goed als gelijk gebleven. In onderstaande tabel zie je de verdeling per waterschap. Muskus- en beverratten worden gevangen omdat zij schade aanbrengen aan de dijken. Door hun graverij brengen zij de stabiliteit van de dijken in gevaar.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.